Advertoriale

Pluta și bambina, au învins rutina!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

Bambina valsează în stil vienez pe firul de 0,20 mm mânuit de prințesa mea, lanseta Shimano Alvio. Apuc hotărâtă de mânerul din plută și mă arcuiesc în încercarea unei înțepături perfecte. Prințesa face-un arc de cerc și așa rămâne: țeapănă și aplecată. Mulinez de zor, guta gâdilând inelele prințesei într-un preludiu pescăresc ce, în curând, avea să atingă apogeul. Dinspre stuful din față văd ciortanul cum se apropie de mal. Mai repede, tot mai repede. Eu îi eram ghid. L-am ridicat preț de-o secundă peste luciul apei ca să ia o gură de aer. Bucuros, a pleznit cu coada în stânga și-n dreapta în semn de mulțumire. Drilul s-a încheiat cu ciortanul epuizat pe fundul minciogului. Prințesa mă privea mândră din al său suport. Bambina obosise și se odihnea în cutie alături de ace, voblere și lingurițe și de prietena ei de bârfă, pluta cea moțată.

”Ce-am mai muncit și azi!” glăsui bambina devenind fosforescentă în lumina amurgului. ”Nici mai mult nici mai puțin de 10 dansuri pe lansetă și tot atâția crăpceni la minciog.”
”Am avut noroc ca stapana noastra a avut bani de-am ajuns în locul ăsta.” își iți ancora la suprafață năluca Wizard Catfish – spaima știucilor și stăpâna mârlițelor.
”Are dreptate Catfish” se băgă în vorbă pluta cea moțată. ”Nu v-aduceți aminte că, inițial, căutase sa se imprumute dar nu stia de unde? Abia apoi, când ne-au văzut cum ne uscăm în cutie de dorul unei partide de pescuit, n-au mai stat pe gânduri și au început să caute banuti in stanga si-n dreapta.”
”Și bine-au ales locul.” se trezi vorbind mulineta Viking, resimțindu-se după drilul cu cel din urmă crăpcean. ”Refugiați pe colina asta în apropiere de Sf. Gheorghe, uităm de grijile de acasă, ne abandonăm naturii care ne mângâie cu iubire și bunătate. Unde vreți să aflăm definiția frumuseții neîmblânzite dacă nu străbatem Delta din braț în braț, dacă nu respirăm aerul care plutește deasupra atâtor frumuseți care-ți fură inima? Hai acum la somn cu noi, căci mâine zice solunarul că-i zi propice crapului, ba chiar și știucii și toți vom avea de lucru.”
Nălucile mele dragi s-au culcat pe plute, vegheate de bambine, străjuite de mulinete, strângându-se una într-alta. Au adormit pe muzica greierilor, purtată de frunzele sălciilor până la urechile noastre. Ne place Delta. Este oaza noastră de liniște, locul unde ne încărcăm bateriile și ne refacem moralul.

Pentru toți cei care vor să scape de rutină,
Le recomand direct: o plută și-o bambină,
Lansetă, mulinetă, o vargă și-o nălucă
Plus un bilet în Deltă și mult, mult dor de ducă!

delta_dunarii_danube_delta_07

delta_dunarii_danube_delta_034delta_dunarii_danube_delta_02024788_1267841895216_1578865_n

(foto: Andrei Anghel)

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *