Fă-ti bagajele!/Jurnal african

Nairobi – Brackenhurst și retur

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

Așa cum există albastrul de Voroneț, există și verdele de Tigoni, botezat și omologat doar în mintea mea, căci trebuia să-i ofer un nume acestei nuanțe, poate singurul verde care mi-a răscolit privirile și sufletul. Când orașul nu ne mai încape, suburbiile lui ne primesc cu bratele deschise, cu mii de Camellia Sinensis care ne răsfață cu atingerile lor aromate. Aici, între Tigoni Hills, aproape de Brackenhurst Hotel, Forest & Garden, străjuite de pădurea indigenă, plantațiile de ceai pictează, zi de zi, frumosul de care avem nevoie atunci când urâtul vieții tinde să copleșească.

 

 

IUNIE 2021 – scurtă vizită la Brackenhurst, pe plantația de ceai, cu SYM NHT 200 cmc

𝗞𝗲𝗻𝘆𝗮 este cel de al doilea exportator de 𝗰𝗲𝗮𝗶 din lume, ceea ce înseamnă că plantațiile de ceai nu-s deloc puține pe aici, prin țara care ne-a adoptat. O parte dintre acestea se află la 30 – 60 de minute distanță de noi, iar weekend-ul e un moment potrivit să scoatem SYM-ul la plimbare și să le vizităm. Spre deosebire de ziua de sâmbătă, când traficul din 𝗡𝗮𝗶𝗿𝗼𝗯𝗶 a fost infernal, duminică de dimineață ne-am bucurat de șosele libere. Doar frigul ne-a făcut probleme, pentru ca am ajuns destul de congelați la 𝗕𝗿𝗮𝗰𝗸𝗲𝗻𝗵𝘂𝗿𝘀𝘁. Așadar, nu am stat foarte mult pe plantație, ci ne-am grăbit înspre 𝗠𝘂𝗻𝗮 𝗧𝗿𝗲𝗲 𝗖𝗮𝗳𝗲 pentru un mic dejun și o cană de 𝗗𝗮𝘄𝗮 𝗳𝗶𝗲𝗿𝗯𝗶𝗻𝘁𝗲.

În kiswahili, Dawa este termenul folosit pentru „𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵”, dar și numele oferit băuturii noastre preferate, care vine în două variante:

prima – cea cuminte, pioasă, dar fierbinte și iuuuuute de la sumedenia de ghimbir care și-a găsit sfârșitul în cana de juma` de kil, alături de lime & miere de acacia, și

a doua – cea neortodoxă, în care se strecoară câțiva stropi zdraveni de vodka, bobițe de rodie, lime, miere, gheață, etc și se soarbe pe îndelete. Se-nțelege că noi ne-am pus sângele în mișcare cu prima varianta de Dawa, pe care cei de la Muna Tree Cafe au făcut-o fix pe gustul papilelor noastre: iute, ușor mieroasă si ultra fierbinte.

De ce am ales să facem această scurta postare plus clipul de prezentare despre zonele în care se află plantațiile de ceai? Am observat că, în ultima vreme, mulți români aleg să călătorească în 𝗞𝗲𝗻𝘆𝗮 în vacanțe pe care și le organizează singuri, fără să apeleze la agențiile de turism. Dintre aceștia, bineînțeles că majoritatea vrea să bifeze cât mai multe safariuri, să vadă cât mai multe parcuri naționale și rezervații. Dar cei care aleg să petreacă mai multe zile în capitala 𝗡𝗮𝗶𝗿𝗼𝗯𝗶, e bine să știe că, la 30 – 60 de minute (în funcție de trafic) de oraș, în zona Limuru – Tigoni, plantațiile de ceai îi așteaptă să le bucure privirile cu verdele lor crud și miresmele unice.

foto din arhiva personală

Unul dintre cele mai apreciate tururi ghidate pe una dintre cele mai celebre plantatii din zonă este cel de la Kiambethu. Fie că alegi să ajungi în zonă cu o mașina sau motocicletă închiriate, fie că optezi pentru un Uber sau un tur organizat care oferă și transport, experiența este una memorabilă. În plus, imediat ce lași în urmă clădirile mastodont ale capitalei, intri în lumea simplă și autentică a Africii. Am surprins și noi puțin din aceasta și ți-o prezentăm în varianta brută, neprelucrată, așa cum îi șade mai bine. (vezi clipul de mai sus)

Pana data viitoare, kwaherini și numai bine tuturor!

Vrei să vizitezi Kenya, dar nu îți dorești să o faci prin intermediul unei agenții de turism, ci să-ți organizezi propriul itinerariu? Caută pe platforma kiwi.com bilete de avion la prețuri care te avantajează.

(acest articol conține un link de afiliere)

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *