Ratiune si... simtire

Ce am în comun cu Barack Obama? Cel mai bun serial (dramă) de televiziune: Homeland

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Q_ShTHAoPYY]

Da, da! Nu doar Obama e fan Homeland. În general amintesc de vreun film sau de vreun serial doar atunci când mi-a plăcut la nebunie. Acum a venit rândul serialului Homeland să-mi răscolească neuronii. Şi i-a răscolit bine de tot căci cuplul Claire Danes – Damian Lewis a fost la mare înălţime. Iniţial, subiectul nu m-a atras: americani, C.I.A., terorişti, un puşcaş marin ţinut captiv de Al-Qaeda ca prizonier de război şi întors împotriva Statelor Unite, iar acum reprezintă o ameninţare. So, what’s the big deal? Zic hai să mă uit totuşi, măcar pentru Damian Lewis pe care l-am adorat în “Band of Brothers”. Cine ar fi crezut că o să mă prindă atât de tare “Homeland” încât acum abia aştept sezonul cu numărul 3? Trebuie să specific că am văzut “Homeland” după decernarea premiilor Globul de Aur, festivitate în cadrul căreia cei doi actori din rolurile principale au primit titlurile “Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de televiziune (dramă)” şi “Cel mai bun actor în rol principal într-un serial (dramă)”.

Carrie Mathison şi Nicholas Brody

 

Ea, agent CIA. Frumoasă, deşteaptă, un pic nebună (suferă de tulburare bipolară), nu prea devreme acasă, cu un scop precis în viaţă: să anihileze teroriştii care amenţiauAmerica, în frunte cu “taticul lor”, Abu Nazir, un fel de Osama mai de actualitate.

El, fost puşcaş marin. Chipeş, cu o minte perversă în toate sensurile cuvântului (cel puţin în primul sezon), oscilând între bine şi rău ca într-un basm cu Feţi Frumoşi, este o unealtă a teroristului Abu Nazir, o unealtă montată împotriva “Patriei”. Dar binele triumfă răul şi Brody îşi revine pe parcursul sezonului 2. Sau cel puţin aşa se înţelege. Nu vreau să divulge acţiunea în sine. Doar atât mai spun: dacă îţi place Damian Lewis nu rata acest serial. Nici prestaţia lui Claire Danes nu e de lepădat. Sigur pe ea ai văzut-o acum câţiva ani buni jucând alături de Leonardo di Caprio în “Romeo şi Julieta”. Cuplul Carrie-Brody este demenţial din multe puncte de vedere. Eu m-am regăsit în multe dintre ipostazele în care au fost puşi cei doi: pasiune, neîncredere şi îndoială, iubire, răzbunare.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *