De-ale vietii

Ce-mi doresc!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

DORÍ, doresc, vb. IV. Tranz. 1.. A fi stăpânit de tendința lăuntrică de a face, de a avea sau de a dobândi ceva; a ține, a râvni, a năzui la ceva. ◊ Expr. A fi de dorit= a fi necesar, recomandabil, a se cuveni. A lăsa de dorit = a avea lipsuri, a nu satisface. ♦ A avea intenția; a vrea. Cum dorești (sau doriți etc.), formulă prin care se lasă la aprecierea interlocutorului luarea unei hotărâri. 2. A ține mult să vadă sau să revadă pe cineva sau ceva drag, a aștepta pe cineva sau ceva cu dor, cu nerăbdare. 3. A simți o atracție erotică. 4. A ura cuiva ceva. – Din dor.

„A dori” este verbul caracteristic zodiei mele. Adică zodiei Scorpion. Nu sunt o împătimită a horoscopului sau a semnelor zodiacale, nu-mi verific ascendentul, nu-mi citesc astrograma ci doar mă mulțumesc… să mă cunosc și să mă descopăr pe mine însămi, așa cum sunt.
Dar dacă tot se pare că mă caracterizează ”doritul” acesta, hai să fiu sinceră și să împărtășesc cu voi ce-mi doresc:
1. îmi doresc multe zile de 48 de ore! Cu cine trebuie să vorbesc pentru asta??!!
2. îmi doresc să nu mai fiu întrebată ce-mi doresc de ziua mea, vreau ca cei dragi să ghicească ce-mi doresc și, spre binele lor, să nimerească! Sună prea… malefic? Sau doar imposibil?
3. îmi doresc să fac un curs de masaj/reflexoterapie. Asta e o treabă realistă, nu?
4. îmi doresc ca Nosy și Karrina să sufere de o „boală” numită „tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”.
5. îmi doresc ca toată lumea să fie fericită și să zâmbească. Cei posomorâți să fie amendați! Dar aici risc să ies în pierdere, pentru că s-ar putea să mai iau și eu câte-o amendă!
6. îmi doresc să am posibilitatea să îi ajut mai mult pe cei dragi, pe mama, pe tata, pentru că și ei m-au ajutat, la rândul lor, și acum, mă simt neputincioasă că nu pot face mai mult pentru ei.
7. îmi doresc să nu mai îmi doresc lucruri imposibile, să încetez a mă mai lamenta atunci când chiar nu este cazul și să fiu mai optimistă decât par.
8. „Micky, mai ai puțin și faci 40 de ani!” se amuză pe seama mea, draga de sor`mea.
„Îhî, mai sunt vreo 9 ani și-o săptămână până atunci!” vine replica.
„Da, dar ai idee ce repede trec?” pune Dru punctul pe „i”.
Și câtă dreptate are! Așa că îmi doresc să mă simt mereu tânără, așa cum mă simt acum, fără multă celulită, sute de riduri, pliuri de Shar Pei în colțul ochilor și buze de Bulldog supărat.

Tu ce-ți dorești? Sau nu ești așa pretențios/pretențioasă ca mine?

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *