Advertoriale

Manole cel modern și spiritul Arabesque

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 6 minute.

ArabesqueȘi în seara aceasta Manole avea să se culce supărat. De-o săptămână încerca să-și renoveze apartamentul și karma îi era potrivnică: ba nu găsea gletul potrivit, ba plăcile de rigips îi dădeau mari bătăi de cap căci nu se decidea la ce dimensiune să apeleze. Iar Ana, soțioara lui, cândva pașnică și blajină, de când cu renovările astea se transformase într-o cotoroanță: ba nu-i convenea lavabilul, ba își dorea nu știu ce soi de lambriu pe hol sau parchet din acela de văzuse ea prin nu știu ce reviste sofisticate. Ah, ce-i mai venea lui Manole să o zidească-n tencuială, după modelul predecesorului său. ”Hmm, și poate că n-ar fi o idee atât de rea, poate s-ar termina mai repede renovatul ăsta.” își spuse Manole-n gând, în timp ce-l aștepta pe somn să-i sufle peste gene.

parchet laminat
Parchet laminat castello wenge kyoto TC 8766 8 de la Arabesque
Plăci de gips carton GKB 9 de la Arabesque
Plăci de gips carton GKB 9 de la Arabesque
Glet pentru interior ceresit CT126 de la Arabesque
Glet pentru interior ceresit CT126 de la Arabesque
Dufa Raumweiss vopsea ECO alba de interior
Dufa Raumweiss vopsea ECO alba de interior

Se spune că noaptea e cel mai bun sfătuitor. Pe-al nostru Manole, noaptea l-a recompensat c-un vis ce-avea să-i ofere soluțiile cele mai bune pentru problema lui arzătoare: renovatul apartamentului. Se făcea că plecase în căutarea celor mai bune materiale de construcție. Slavă Domnului, Ana nu-l însoțea căci altfel cine știe ce întorsătură ar fi luat visul lui Manole. Ajunse Manole în fața unui depozit imens în care se odihneau fel de fel de materiale, unelte și accesorii. Hipnotizat, Manole o luă la fugă înspre raionul cu produse pentru amenajări interioare. Speranța că aici va găsi ceea ce-și dorea parcă-i dăduse aripi iar Manole aproape că ”zbura” printre rafturi. Când, dintr-o dată, se împiedică de-un fel de lampă din alamă. Zdruncinată pe podeaua dură, lampa se rostogoli de câteva ori, apoi se umflă și plezni, scoțându-și la iveală… duhul. Un duh atipic, aranjat, îmbrăcat în costum, cu diplomatul la purtător și, după cum vom vedea, și cu vorbele la el. Manole se oprise din goana-i nebună și se uita nătâng la duhul din lampă.
”Manole, Manole, meștere Manole, în sfârșit te-ai deșteptat și-ai făcut alegerea potrivită, vizitându-ne.” îi șopti zâmbind duhul. ”Îmi cer scuze, nu m-am prezentat”, continuă duhul, dându-i un răgaz lui Manole, ca să aibă timp să-și revină din uimire. ”Numele meu este Arabesque. Da, port același nume cu depozitul în incinta căruia ne aflăm. Practic, sunt spiritul acestuia iar misiunea mea este să-i îndrum pe cei dezorientați, așa cum ești și tu acum. Ia spune-mi, Manole, ce-ți poftește suflețelul? De ce ai nevoie ca să-ți renovezi apartamentul?”
Buimac, Manole se conformă și răspunse: ”Teoretic, pentru că vreau să-mi renovez întregul apartament, am nevoie de glet, amorsă, lavabil, parchet, lambriu, gresie, faianță, uși… dar practic le vreau pe cele mai bune și mai vreau ca ideile mele să coincidă cu cele ale Anei.”
”Manole, Manole, la noi găsești tot ce vrei, pentru că din 1994 oferim celor care ne trec pragul cele mai bune materiale. Cât despre Ana, calitatea produselor noastre o vor face să-ți urmeze orice decizie. Plus că avem specialiști care vă vor oferi cea mai bună consiliere tehnică cu privire la fiecare produs în parte. Uite cum facem: tu îți faci o listă cu tot ce-ți dorești, iar Arabesque te ajută. Și nici nu trebuie să te deplasezi din confortul casei tale ci poți să-ți comanzi on-line materialele dorite. Contra unei sume modice, Arabesque ți le aduce direct acasă, tu nu trebuie să-ți faci griji pentru nimic.” îl asigură duhul.
”Ușor de zis, greu de făcut… căci grija banilor este una de luat în calcul.” se lamentă Manole frângându-și palmele.
”Un fleac, asta e ultima problemă pe care ar trebui să o ai. La Arabesque ai posibilitatea să plătești cu cardurile de rate (Card Avantaj, BT Star, BRD Finance).” îi spuse duhul, în timp ce scotea din diplomat un catalog cu produse pe care i-l întinse personajului nostru. ”Uite aici un catalog. Îți va fi mai ușor să-ți alegi produsele.”
În timp ce Manole întinse mâna după catalog, afară se crăpa de ziuă iar noaptea, alungată de zorii cei optimiști, îi trase după ea pe duhul Arabesque și-al său depozit fermecat. Alintat de primele raze ale soarelui, Manole deschise ochii. S-a ridicat în capul oaselor. Ana sforăia ca un șoricel, cu spatele la el. ”Ce-i pasă ei? Știe doar să dea din gură și să mă critice. Dar îi arăt eu că pot să renovez apartamentul așa cum trebuie. Asta dacă nu cumva duhul din vis și-a bătut joc de mine!” Hotărât, Manole se mută din pat direct în fața calculatorului și tastă grăbit: Arabesque. Imediat, în fața ochilor i se desfășură un depozit on-line de materiale de construcții care mai de care mai variate. ”Nu pot să cred că până acum nu am știut că de la Arabesque poți cumpăra și retail, nu doar engros.” se bucură Manole, fericit că a găsit și produsele mult dorite. ”Buuuun, acum aleg produsele, că doar trebuie să i le-arăt și Anei și mă apuc să-mi fac contul de utilizator căci altfel nu am cum să le comand on-line.” Și Manole s-a pus pe treabă. Deocamdată pe cea virtuală, evident. Când s-a trezit Ana, Manole i-a arătat și ei pe site-ul Arabesque toate produsele de care aveau nevoie pentru a-și renova după bunul plac apartamentul: plăcile de rigips, parchetul, gletul, lavabilul de calitate, lambriul, etc. În mod surprinzător, atitudinea ostilă dispăruse din arsenalul Anei. ”Să fie o minune a duhului Arabesque sau poate se temea că va sfârși ca Ana din legendă, zidită-n tencuială?” se întrebă Manole. Dar nici nu mai conta. Acum prioritară era finalizarea comenzii. Contul era creat, produsele și cantitățile lor fuseseră alese și adăugate în coșul de cumpărături deci nu mai rămânea decât apăsarea butonului ”Trimite comanda”. Manole s-a conformat și a trimis-o.
A doua zi, înspre după amiază, Manole s-a trezit la ușă cu produsele comandate cu o zi în urmă. I se părea cunoscut cel care i le adusese și-l pusese să semneze pentru primirea lor. ”Hmmm, de unde să-l iau pe-acest domn?” se tot perpelea Manole. Până la urmă, săpând în subconștient, și-a dat seama că nu era nimeni altul decât duhul din vis, spiritul Arabesque. Nu a mai stat al nostru Manole să despice firul în paișpe, făcând uz de teoria freudiană a viselor, ci s-a apucat de renovat, alături de scumpa Ană din dotare. Iar ce-a ieșit e demn de galeria foto de pe site-ul Arabesque.
”Pentru apartamentul renovat, n-am avut nimic de sacrificat!” a mărturisit acest Manole-al zilelor noastre, strângând-o la piept pe Ana, acum bajină și drăgăstoasă dar, până să intre Arabesque în viața lor, o cotoroanță arțăgoasă.

 

 
Ti-a placut? Da mai departe!
Share

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.