Advertoriale

Păcală-i fan Exclusive Doors!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 6 minute.

exclusive doorsVara se instalase cu toate acareturile sale în acel sătuc simplu de la poalele muntelui. Verdele aprins îți mângâia blajin retina, mirosul de fructe pârguite și de flori larg deschise îți săruta nările și te îmbia să le guști dulceața. Berzele se lăudau semețe cu puiuții lor umblând țanțoșe prin iarba-naltă după fel de fel de gângânii menite să le potolească foamea pântecului. Vara se instalase bine de tot în satul condus cu mare pricepere și dedicare de Păcală. Se zvonise în trecut că Păcală ar fi, după cum îi e și numele, vreun păcălici oarecare dar proasta-i reputație s-a năruit în timp, scoțând la iveală un Păcală gospodar și altruist. Un singur defect avea: îi plăceau ușile. Că erau interioare, că erau exterioare nu conta atâta vreme cât lui Păcală i se punea pata pe ele.

D` ale lui Păcală
Și pentru că Păcală era primar, și încă unul devotat comunității sale, își dorea ca sătucul său să fie pe zi ce trece mai frumos și mai lăudat de către toți cei care treceau prin zonă. Dar, mai presus de toate, Păcală își dorea ca locuitorii să fie mulțumiți și fericiți. La ultima ședință care-avusese loc în poiana cu narcise, majoritatea țațelor se plânseseră că vor uși noi la case. Dar nu orice fel de uși, ci uși cu furnir natural și uși din sticlă securizată. Buuuun! Astă trebușoară era pe gustul lui Păcală, obsedat fiind de ușile de calitate. ”Așadar, dacă ele vor uși, uși le voi da!” își spuse-n sinea lui Păcală. Zis și făcut, și-a plecat în căutarea celui mai bun magazin de uși. A mers Păcală al nostru o zi și-o noapte până când a ajuns în primul oraș, cel de la poalele Tâmpei. Tot întrebând în stânga și-n dreapta unde găsește cele mai bune uși din ținut – căci muica s-a îl învățase încă de mic că ”Cine-n treabă nu greșește” – a fost îndrumat către ”Exclusive doors”. Nu le-avea Păcală cu englezismele, dar s-a dumirit că aici avea să dea norocul peste el. Și-așa a fost, căci întâmpinat fiind cu zâmbetul pe buze de către mai marii ușilor, Păcală a găsit ceea ce-și dorea: uși de calitate superioară, din materiale deosebite și rezistente. Nu a stat pe gânduri și a ales pentru țațele din sat, care-și doreau cu ardoare să-și schimbe ușile interioare, următoarele modele: ușă cu furnir natural stejar, model Studio Typ 100, cu structură din MDF cu tăblie plină și toc reglabil care îmbracă zidul cu pervaze pe ambele părți, balamale cu cămașă de teflon și broască metalică; a mai ales o ușă de interior HGM cu furnir natural Feinschliff Viala model Basic Art Glatt. Mai marii ușilor i-au explicat că modelul Viala se face remarcat ”printr-o cromatică naturală caldă și o textură fină. Suprafața din lemn veritabil își joacă cu mare clasă rolul de completare armonioasă a tonurilor pământii și calde, precum și a lemnului în nuanțe deschise.”

Exclusive Doors
Ușă de interior HGM cu furnir natural Stejar model STUDIO Typ 1100
Exclusive Doors
Ușă de interior HGM cu furnir natural Feinschliff Viala model BASIC ART Glatt

Pentru el, Păcală a ales o ușă de interior din sticlă securizată licht&harmonie, model Alinea, cu un model clar pe sticlă satinată, cu toc reglabil care îmbracă zidul cu pervaze pe ambele părți, feronerie L&H Square și mâner Pure. O minunăție! Pentru că nu putea să-l ocolească pe Tândală, bunul său prieten, a comandat și pentru acesta o ușă de interior Astra laminată CPL Alb RAL 9010, model Linea Typ 108.

Exclusive Doors
Ușă de interior din sticlă securizată
Exclusive Doors
Ușă de interior ASTRA laminată CPL Alb RAL 9010 model Linea Typ 108

După ce s-a văzut cu traista plină, metaforic vorbind, Păcală s-a tocmit cu meșterii iscuți de la Exclusive Doors să ducă ușile în satul său și să le și monteze căci nimeni și nimic nu reușise, de-a lungul timpului, să egaleze priceperea acestora. O singură dorință a avut Păcală: să plece pe drumul de întoarcere cu ușa lui Tândală în spate, să-și surprindă prietenul așa cum se cuvine, de dragul vremurilor trecute. Și-așa a plecat al nostru Păcală, agale, cu ușa laminată CPL în spate, răsuflând ușurat că își va face țațele fericite, dar și pe jovialul Tândală.

Trage ușa după tine!
Dimineața roua îmbracă-ntregul ogor într-o mantie umedă și răcoroasă. Sus, în vârful culmei abrupte unde-și are căsuța, Tândală își ascute coasa care-l va ajuta să aducă hrană vitelor. Când, dintr-o dată, zărește la orizont o mogâldeață care i se pare cunoscută. Pune mâna streașină la ochi, își apropie timid pleoapele și scrutează depărtările. Mogâldeața se apropie luând forma prietenului său, Păcală, care nu vine singur ci călăuzit de-o… ușă. Ajungând în dreptul lui Tândală, Păcală îi pune ușa-n brațe nu înainte de a-i spune următoarele:
”Tândală, ți-aduci aminte,
Când eram holtei și n-aveam minte,
C-aveam așa, o nebuneală,
Să cred că ușa-i o comoară?
Îmi spuseseră frații s-o trag după mine
Și eu am smuls-o din țâțâni și-am ancorat-o bine,
Taman de spate mi-am legat-o
Și-am purat-o așa până mi-au furat-o.
Acum am aceea-și nebuneală
Să cred că ușa-i o comoară
Și-am fost taman pân` la Exclusive Doors
Mi-am dat seama că nu-i cale de-ntors
Și-am ales uși din cele mai rezistente
Am găsit chiar și din sticlă securizată, finalmente!
M-am gândit și la tine c-ai avea nevoie de o ușă
Căci pe cea veche ți-o zgâriase-a ta cățelușă.
Poftim de la Păcală o ușă ideală
Albă, laminată… nu, nu e de ”ciordeală”.
Este din cea nemțească și va veni să ți-o monteze
Un meseriaș pe care nimeni nu poa` să-l egaleze!”

Epilog
Sătucul lui Păcală prinsese și mai multă viață. Țațele sporovăiau vesele, lăudându-se care mai de care cu amenajările interioare făcute pe perioada verii. Bineînțeles, cele mai bine cotate la bursa de calitate erau mândrele posesoare ale ușilor de la Exclusive Doors. Acum toți cei din sat își doreau uși ca ale lor. Noroc că Păcală adusese cu el mai multe cataloage de prezentare și se informase cu privire la alegerea corectă a ușilor, astfel încât să le ofere cele mai bune sfaturi prietenilor săi. Și s-a jurat Păcală că nu va mai trage altă ușă după el, decât dacă provine de la Exclusive Doors!

catalog

*articol scris în urma provocării Orkestra

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *