TOP 3 cele mai comune afectiuni dentare si cum le poti trata
Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.
Fiind o parte extrem de importanta a organismului uman, dintii trebuie ingrijiti adecvat, pentru ca sanatatea lor sa fie impecabila, iar tu sa te bucuri de un zambet stralucitor. Din pacate, de-a lungul vietii, acestia pot suferi de anumite afectiuni, unele mai usoare, altele mai grave, pe care nu trebuie sa le neglijezi. Afla, in cele ce urmeaza, care sunt acestea si cum le poti trata.
Iata cum poti trata unele dintre cele mai comune afectiuni dentare:
1. Cariile
Dupa cum stii, probabil, organismul este plin de bacterii. Unele dintre ele pot fi chiar foarte utile, insa altele au un efect devastator asupra lui, cand sunt intr-un numar prea mare. Acest lucru se aplica si in ceea ce priveste cavitatea bucala. Astfel, cariile rezulta in urma unor infectii la nivelul dintilor, produse de anumite tipuri de bacterii daunatoare, ce folosesc zaharul din mancare pentru a crea substante acide. In timp, acestea produc coroziunea din interiorul dintelui, cunoscuta, mai simplu, drept carie. Ei bine, daca suferi de aceasta afectiune si este intr-o stare avansata, iar dintele afectat nu mai poate fi salvat, ai nevoie de o extractie. Poti accesa aici serviciile stomatologice oferite de Clinica Dr Melnic, daca vrei sa ai o dantura frumoasa si santoasa. Nu amana aceasta interventie, deoarece poti ajunge intr-o situatie foarte neplacuta!
2. Sangerarile gingivale
Gingiile sangerande sunt un prim semn al gingivitei, asociata cu inflamarea acestora, care este cauzata de acumularea unui strat de placa bacteriana la baza lor. Totusi, alte cauze comune ale sangerarilor gingivale pot fi sarcina, anumite pastile care subtiaza sangele, utilizarea atei dentare sau chiar a unei periute de dinti prea rigide. Daca observi ca suferi de gingivita, prima masura pe care trebuie sa o iei este sa ai mai multa grija de igiena ta orala. De asemenea, mergi regulat la doctor. Asigura-te ca faci tot ce trebuie pentru a o trata, pentru ca ea poate sa duca la parodontita. Aceasta este o boala ireversibila si duce la pierderea dintilor.
3. Distrugerea smaltului
Este o afectiune foarte des intalnita si poate fi recunoscuta odata ce dintele incepe sa se decoloreze pe anumite portiuni. Este cauzata ca urmare a intrarii in contact cu subtante corozive, cum ar fi bauturile acidulate sau mancarurile ce contin zahar. Acidul din acestea distruge smaltul si pateaza suprafata dintelui. Totusi, o cauza mai putin comuna poate sa fie si perierea excesiva a danturii. Cea mai buna metoda pentru a sta departe de aceasta afectiune este sa o previi din timp, deoarece, odata pierdut, smaltul dintilor nu mai poate fi recuperat.
Ai grija de sanatatea dintilor tai si iti vei multumi mai tarziu! Este esential sa ai o igiena orala impecabila si sa mergi la stomatolog periodic!