Uncategorized

Cum aș promova Superblog? Cu mare drag și responsabilitate!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 5 minute.

Nu știu alții cum sunt dar eu, când mă gândesc la Superblog mi se aprinde cheful de scris, muza creatoare mă bate la cap să-mi scot stiloul din sertar iar neuronii din dotare se prind în horă căci știu, năstrușnicii, că o să aibă mult și bine de lucru. Adică vreo două luni! Acum trebuie să joc un pic de teatru: să mă strecor afară din pielea superblogăriței Mihaela Istrate și să intru în pielea partenerului media Superblog 2012. Frumos exercițiu de imaginație care, cine știe, are șanse să se transforme în realitate sau să fie luat drept exemplu. Nu îmi place discriminarea așa că voi colabora cu toți partenerii media pentru a face cunoscut tuturor concursul Superblog.
Doamnelor și domnilor, să intre în scenă Radio Lynx, cel mai durabil proiect media live independent/ post de radio exclusiv online privat din România, partener Superblog de câțiva ani încoace. Radio Lynx deja susține prin emisiuni săptămânale atât relația organizatorilor cu blogerii cât și relația organizatorilor cu sponsorii, cee ce este un lucru minunat, feed-back-urile primite în urma acestor emisiuni fiind valoroase de ambele părți. Presupunând că aș avea posibilitatea să decid un plan de promovare, mi-ar plăcea să văd și să ascult la Radio Lynx, două emisiuni dedicate Superblog, una dintre ele axată doar pe conversațiile dintre organizatori și blogeri (ca să-și mai spună și aceștia din urmă ofurile: în direct, vorbit, nu doar în scris!) Dar până a se ajunge aici, un partener media are datoria de a atrage în concurs un număr mare de participanți. Deci competiția trebuie promovată cum se cuvine înainte ca ea să înceapă! Iar Radio Lynx a făcut și face în continuare acest lucru, fapt pentru care, doamnelor și domnilor, merită aplauze la scenă deschisă!
O surpriză pentru mine anul acesta a fost partenerul media www.obisnuit.eu (blogul lui Manuel Cheta, ocupantul locului I in SuperBlog 2010). Manuel Cheta are toată admirația mea pentru modul în care a promovat și a susținut Superblog 2012. Mai ales că ne-a oferit și două probe în concurs prin SpringShop! Cu ce pot eu să vin în completarea planului său de bătaie? Căci mi s-a părut foarte bine pus la punct astfel încât, pe acest partener nu pot decât să-l asigur de toată susținerea mea.
Cui nu-i plac fotografiile? www.photomagazine.ro – revista de tehnică și artă fotografică – unul dintre partenerii media ai Superblog 2012 ar fi putut aduce un plus de culoare în această competiție. Mulți dintre blogerii participanți sunt pasionați de fotografie. Dacă aș colabora cu revista PHOTO magazine le-aș sugera o probă de genul: „realizați o sesiune foto cu tema X iar fotografiile celor mai buni trei superblogeri vor apărea în cadrul ediției din luna Y a revistei Photo Magazin”.
Dacă nu găsești o melodie pe Youtube unde o cauți? Pe www.trilulilu.ro, normal, – cea mai mare comunitate online din Romania unde vizitatorii pot urmări și contribui cu clipuri video, muzică și imagini. Cum aș promova Superblog dacă aș colabora cu Trilulilu? Simplu: aș face un clip haios și un imn al competiției! De ce? Pentru că Superblog merită! Apoi aș vorbi și cu ceilalți parteneri media să preia pe site-urile lor clipul și să-l țină activ pe tot parcursul competiției. ”Dar cum alegem imnul?” se vor întreba unii. Păi la câți bogeri talentați scriu în acest concurs, ăsta să fie baiul. Și uite așa poate lua naștere încă o probă, susținută de partenerul media Trilulilu: „Lume, lume, hai la glume! Și la rime, cu agerime! Cine compune versuri îndeajuns de grăitoare pentru a se integra în imnul Superblog, va primi un voucher în valoare de 200 de lei pentru a-și achizițina DVD-urile cu muzica preferată din magazinul online X!”
Uite că am ajuns să atingem un nivel sensibil: www.121.ro – comunitatea femeilor senzaționale, cu peste 125.000 de membri. Online de peste 11 ani. Un site care susține de ceva vreme competiția Supeblog. Pe care eu l-aș „pipera” un pic cu o provocare: pe tot parcursul competiției, 121.ro să scrie despre superbogerițele din concurs (că slavă Domnului, sunt destule). Să știți că foarte mult contează ca orgoliul unei femei, mai ales al uneia care scrie frumos și e mândră de ea, să fie un pic mângâiat! În plus, www.121.ro poate veni cu teme suplimentare/opționale: „Srieți despre cum tendințele în materie de modă din sezonul primăvară-vară vă influențează starea de spirit, iar primele trei articole câștigătoare vor apărea și pe site-ul www.121.ro”
Despre fostul coleg de scriitură, Robin Molnar cu al său www.robintel.ro (câștigătorul locului I în SuperBlog 2011) nu pot spune decât un singur cuvânt: talent! Iar dacă ar fi să-l susțin în a promova Superblogul, i-aș propune să vină cu niște teme sociale pentru concurenți. Și, de asemenea, pe www.robintel.ro mi-ar plăcea să existe cronici săptămânale despre acest concurs.

Dacă repetiția e mama învățăturii, atunci promovarea susținută e mama consacrării! Iar când vorbesc de promovare susținută în mediul online, vreau să amintesc de partenerii următori:
www.connect.ro – cea mai mare revistă de telecomunicații din Europa.
www.prwave.ro – website dedicat în totalitate imaginii, comunicării și relațiilor publice pentru afaceri.
www.moneywatch.ro – blogul lui Bogdan Mihalașcu, cel dintâi SuperBlogger din 2009.
www.arenait.net – blog colectiv clasat pe locul I în SuperBlog 2008.
www.jurnallifestyle.ro– tratat online despre viața frumoasă. Scris cu suflet, fără compromisuri și fara VIP-uri și vedete de carton.
Cu orice partener Superblog aș colabora pentru promovarea competiției, știu că rolul meu va fi unul pozitiv dar întotdeauna bazat pe susținerea echipei. Căci eu sunt un om de echipă deși, mărturisesc fără modestie, mai îmi vine din când în când câte-o idee briliantă! Dar lucrul în echipă dă naștere unor realizări consistente, de aceea mizez pe ajutorul ei!

*articol scris pentru etapa cu numărul 29 a competiției Superblog 2012.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *