Advertoriale

Codul bunelor maniere la job: 7 reguli de care trebuie sa tii cont!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

Fara indoiala, cei care sunt angajati intr-o companie stiu ca exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecte, atunci cand se afla intr-un mediu profesional, unde muncesc alaturi de alti colegi si sefi.

Te-ai angajat de curand si vrei sa te asiguri ca totul decurge perfect, astfel incat colegii sa nu isi formeze o impresie gresita despre tine? Urmeaza sa te angajezi si vrei sa stii care este comportamentul pe care trebuie sa il adopti? In oricare dintre situatiile de mai sus ai fi, ai ajuns in locul potrivit! In acest articol, vei gasi cateva sfaturi in legatura cu lucrurile de care trebuie sa tii cont cand esti la job!

Iata ce reguli trebuie sa ai in vedere la job:

1.Nu fii indiscreta

Fara indoiala, cand te angajezi, din dorinta de a iti face prieteni cat mai repede si de a nu te simti izolata, o sa pui o multime de intrebari celor din jur. Incearca sa te rezumi la intrebari profesionale, mai ales la inceput, intrucat colegii si-ar putea forma o parere eronata despre tine. De altfel, evita si intrebarile despre salariu sau bonusatii, deoarece majoritatea companiilor le acorda in functie de performante, iar acestea vin in timp. De exemplu, accesand https://www.beyou-studio.ro/ vei afla mai multe despre comisioanele care se acorda fetelor care lucreaza in industria videochatului si vei vedea ca acestea variaza intre minimum 45% si maximum 65%. Daca te intereseaza acest domeniu, citeste, pe site, si mai multe informatii!

2.Nu face glume nepotrivite

Chiar daca esti o persoana glumeata si, de obicei, prietenii din grupul tau sunt foarte amuzati cand le spui bancuri, nu este cazul sa ai aceeasi atitudine la serviciu. Incearca sa pastrezi glumele pentru tine si prieteni, intrucat unii s-ar putea arata deranjati. In plus, la job trebuie sa ai o atitudine profesionala si sa dai dovada de seriozitate.

3.Nu manca la biroul unde lucrezi

Chiar daca esti stresata si vrei sa termini toate task-urile cat mai repede, nu manca la birou, pentru ca mirosul de mancare se va raspandi peste tot, lucru care se poate dovedi neplacut pentru colegii tai. Ia macar o pauza de 20 de minute pentru a manca si, astfel, nu vei deranja pe nimeni.

4.Fa curat intotdeauna dupa tine

Nu lasa niciodata firimituri pe masa in urma ta sau vase nespalate. De altfel, nu trebuie sa lasi cani si pahare sau elementele de papetarie si birotica raspandite pe birou. Incearca sa fii cat mai organizata, iar colegii vor aprecia acest lucru.

5.Cere intotdeauna permisiunea cand vrei sa pleci mai devreme

Nu pleca niciodata mai devreme, fie si cu 15 minute, inainte de a-ti intreba seful daca este in regula. Cel mai bine este sa previi situatiile neplacute si discutiile, intrucat acestea pot aparea intr-un mediu profesional. De altfel, incearca sa fii punctuala cand vii la birou.

6.Intreaba si multumeste cand imprumuti ceva

Intotdeauna, indiferent ca ai nevoie de un pix pentru cateva secunde sau de un capsator, intreaba-ti colegii daca pot sa iti imprumute obiectul respectiv, nu il lua direct de pe biroul lor. De asemenea, trebuie sa le multumesti cand il inapoiezi. Nu-l tine pe birou la tine, chiar daca ti se pare ca ai nevoie mai mare de el, ci semnaleaza acest lucru celui/celei care se ocupa de achizitiile interne.

7.Tine telefonul pe silentios

Telefonul mobil se poate dovedi o modalitate de distragere a atentiei tale, dar si a celorlalti. Astfel, daca il vei lasa pe modul normal, o sa scoata sunete la fiecare mesaj sau apel primit, iar acest lucru ii poate deranja pe colegii tai. Astfel, evita sa ti se atraga atentia si tine telefonul pe silentios!

Asadar, daca vrei sa te integrezi repede intr-un colectiv, tine cont de regulile amintite de mai sus si nu vei intampina nicio problema! Mult succes!

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *