De-ale vietii

Cum îl țin pe Mucifer la distanță (I)

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

Ți-am povestit zilele trecute că mergem la airsoft și că ne place foarte mult. Dar nu ți-am spus că Andrei trăiește jocul la intensitate maxima, face târâș pe coate, se tăvălește prin frunze, se-mpleticește-n cei mai dubioși boscheți din pădure încât ai impresia că s-a bătut cu mâțele sălbatice, așa arată după o partidă de airsoft. Week-end-ul acesta, Andrei s-a întors de la Aluniș cu un prieten: i se spune Mucifer și e un necioplit care-a venit cu toată gașca, bineînțeles, neinvitat. Așadar, pe lângă Mucifer ne-am trezit cu Frisonel și cu Februța, care umblă-n cârdășie cu Tusinel, cel mai ”jmecher” dintre toți, ăl de nu te lasă să pui geană peste geană. Și cum Andrei împarte cu mine cam tot avutul lui, s-a gândit să mă fericească și cu gașca lui sezonieră. Dacă el mai apelează la câte-o bulină în scopuri curative, subsemnata e anti pastile de orice fel. Trăiască homeopatia și aspirina săracului. Așadar, să vedem cum îl ținem pe Mucifer la distanță, cu altceva în afară de pastile:

Pe primul loc în top se află ghimbirul și prietena lui de nădejde: lămâia. Ador ghimbirul! Ronțăi cu poftă feliuță picantă, după feliuță picantă și, cu voia lui, îl transform și-ntr-un ceai aromat, în care strecor și zeama suratei sale galbene.

 

Ghimbir și lămâie
Ghimbir și lămâie

Când tusea nu-mi dă pace, pe lângă nelipsitul ceai de tei (îndulcit cu puțină miere), apelez la ceaiul antibronșitic (muguri de pin, frunze de pătlagină, frunze de podbal, frunze de urzică, etc.). Nu are cel mai delicios gust din lume dar este eficient. Parol!

Merg pe mâna plantelor!
Merg pe mâna plantelor!

Nu ratez nicio ocazie (mai ales când mă pândește vreo răceală) să folosesc în alimentație doi buni prieteni: ceapa și usturoiul. Mirosul lor alungă imediat musafirii, prietenii, iubitul, dar și gașca de viruși! 🙂

ceapa si usturoi

Cum s-o dau uitării, când e mai ceva ca apa vie? Sfânta țuiculiță e acolo când am nevoie de ea. Două păhărele sunt binevenite când Mucifer e-n preajmă. Noroc și sănătate!

țuică

Nu, n-am uitat de obișnuita frecție în caz de febră și frisoane. Pentru asta am la îndemână loțiune cu pin de la Lifecare și Magic Roll-ul.

Produse Life Care
Produse Life Care

-va urma-

 

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *