De-ale vietii

De la tocuri la bocanci e-o cale de… 300 de bile

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 5 minute.

Zi perfectă de toamnă răsfățată de soare. ”Dușmanul” se apropie cu grație de felină. Îl simt cum îmi surprinde talia cu mâinile-i sigure. Aceleași mâini își croiesc drum înspre coapse, apoi mai jos, alintându-mi gambele. În sfârșit, mâinile ajung la pantofii care-mi înalță ființa cu vreo 10 cm și mă eliberează din măreția lor. Urmează recunoașterea teritoriului, eliberarea obstacolelor textile și, credeam eu, cucerirea redutei. Când colo, ”dușmanul” din așternuturi se înalță amenințător, îmi pune-n brațe hainele de camuflaj iar ordinul vine ca o ghiulea: ”Îmbracă-te repede că-ntr-o oră trebuie să fim la Aluniș. Mergem la airsoft!”

***

Cine mă cunoaște știe că nu-s parte integrantă din clanul mimozelor ci-s o sălbăticiune parțial îmblânzită, cu apucături de om de munte, suflet de ”shield maiden”, o mini-Xena sau Sora 13, varianta din Ploiești. Precum madeleina lui Proust, airsoft-ul mi-a purtat gândurile către D-day, debarcarea din Normandia, înfruntările de la Guadalcanal, operațiunea Overlord, bătălia de la Stalingrad, etc. Dacă nu știai cine-i tăticul airsoft-ului, ei bine, află că japonezul anilor 60, pasionat încă de arme și războaie, a creat acest joc în scop de distracție inofensivă. Vreo 10 ani mai târziu, airsoft-ul, a fost îmbunătățit de inventivul american, cel care a facilitat sistemul de ”pac-pac”, adică a făcut ca replicile armelor să funcționeze. De ani buni încoace, airsoft-ul a devenit un sport în toată regula, un sport care-ți solicită fizicul și mintea deopotrivă, un sport desăvârșit prin strategii briliante, echipamente vibrante, arme precise, un sport concretizat prin campionatele care au început să se desfășoare și la noi în țară.

Lăsând la o parte poliloghia despre istoria airsoft-ului, hai să-ți spun unde poți să practici acest sport, dacă ești din Prahova și-ai chef de-o infuzie cu adrenalină. La vreo 40 de km de Ploiești, până în localitatea Slănic, se află frumosul sat Aluniș. Mărturisesc că până săptămâna trecută, când am fost la prima partidă de airsoft, nu știam de existența Alunișului. Acum sunt recunoscătoare că am avut ocazia să-i admir dealurile, să-i petrec cu ochii și cu pașii pădurile, să-i adulmec aerul curat, să simt în ceafă răsuflarea morocănoșilor Moș Martini și să cunosc oameni de-ai locului, oameni faini și inimoși, care s-au dovedit a fi coechipieri de nădejde.

airsoftdrill

Așa-i că ți-am stârnit interesul? Vrei și tu la airsoft, au ba? E loc pentru toată lumea, așa că, te așteptăm cu drag alături de AirsoftDrill să ne alergăm strategic pe dealurile Alunișului. Toate acțiunile se desfășoară în baza unui regulament citit și semnat înainte de începerea jocului, de către participanți și organizator. Totul este legal, echipamentul și replicile armelor sunt de calitate, zona de desfășurare a ”trupelor” este perfect aleasă de fiecare dată, scenariile sunt antrenante… Poți să alegi să joci cu replici ale celor mai renumite arme din lume: Kalashnikov, M16, M4 (eu pe ea am ales-o!), Thompson, etc. În pachetul de joc sunt incluse: arma, bilele (300 la număr), casca, ochelarii, vesta, terenul de acțiune. Voi trebuie să veniți doar cu voia bună, cu fair-play-ul la pachet și ceva condiție fizică, căci airsoft-ul te solicită destul de mult (aviz sedentarilor iubitori de canapea și telecomandă).

AirsoftDrill

Partida perfectă, cu finalizare

Crăcile uscate trosnesc sub apăsarea bocancilor grei. Îmi las viziera în jos și scrutez linia copacilor din față. Acolo este inamicul. Îl adulmec, îl simt cum se foiește în spatele tufelor îmbrăcate de toamnă, cu inima chircită la vederea micului, dar amenințătorului M4. Un stejar mă protejează, ocrotindu-mi și arma, și umbra. Ajutorul lui e binevenit. Camarazii mei acoperă flancul stâng și pe cel drept, înaintând cu curaj și 300 de bile la purtător. S-au risipit în liniștea pădurii. Răzleț, se-aude câte-un ”Mooooort!” sau o răpăială de bile albe și usturătoare. L-am zărit. Stă tupilat în spatele unui foios. Știe că l-am dibuit. Mi-a zărit și el casca verde și carâmbul maroniu, gata s-o zbughească în căutarea altui stejar altruist. Bocancii crănțăne frunză după frunză. Mă strecor prin aer și mă arunc cu poftă în spatele trunchiului salvator, în timp ce șturlubaticul M4 scuipă bilă după bilă. Se-aude-un ”Mooort!” dezamăgit dar vehement, iar victima se-ndreaptă către bază. Zâmbesc la frunze, și caut cu coada ochiului o nouă inimă chircită la baza unui tufe. Adrenalina răzbate prin corp, dând semnale sonore, cu fiecare bilă trasă, cu fiecare pas înaintat…

Concluzii fierbinți, la rece…

Banalul te scoate din sărite? Ai energie neconsumată și vrei să scapi de ea într-un mod inedit? Ești pasionat de războaie… nesângeroase sau, mai bine zis, de strategii militare? Vrei să te distrezi altfel? Dacă ești o doamnă sau o domnișoară căreia nu-i este teamă să i se rupă vreo unghiuță și, mai ales, care nu se sperie de vânătăi, te aștept să ne ”luăm în vizor” pe dealurile din Aluniș. Dacă ești un domn sau un flăcău care s-a săturat să se laude doar cu două bile și vrea să aibă 300 la purtător, hai să ne măsurăm în ale strategiilor abilități! Urmărește în fiecare săptămână postările AirsoftDrill și află când poți lua parte la cele mai faine partide de airsoft din județ.

De asemenea, fa-ti un obicei din a intra pe site-ul  AirsoftDrill.ro. Este burdusit cu informatii de calitate si, in plus, au un magazin on-line de unde iti poti achizitiona echipamentul necesar celor mai tari partide de airsoft.

P.S. Temă pentru acasă! A se viziona următoarele misiuni:

Recuperarea piloților

Salvarea președintelui

Antidotul

Luptă pentru Plaiul Geților

*foto&video @AirsoftDrill 

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *