Advertoriale

A zbura zburare, din prima conjugare! Ia-ți biletul de avion de la DTS Travel Agency

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

logo dtsE în natura omului să… imite, să tindă către performanțe care nu aparțin specie noastre. Uite-așa a încercat bietul Icar să zboare către soare, să se înfrățească cu zburătoarele. Dar zborul i s-a frânt și el a rămas legendă. Am vrut să fim aidoma păsărilor, să ajungem sus, deasupra norilor, să ne zbenguim pe aripi de zefir. Așa au vrut și Giovannisocial_media_fb Borelli, George Cayley, William Henson, Otto Lilienthal, Hiram Stevens Maxim, Orville și Wilbur Wright, Traian Vuia, Henri Coandă, Aurel Vlaicu. Fără contribuțiile și mințile sclipitoare ale acestor pionieri ai aviației nu am fi avut acum posibilitatea să călătorim în toate colțurile lumii. Toți aceștia au crezut că zborul păsărilor poate fi ”furat” și materializat în mașini zburătoare, planoare, avioane. Dacă nu ar fi fost ei, nu ne-am mai fi luat acum bilete de avion.

”Cine crede în zbor e stăpân peste zare” (Lucian Blaga)

Prima oară când am zburat cu avionul aveam în suflet un melanj de nerăbdare, teamă și emoție. Andrei se amuza copios pe seama mea. Normal, el nu avea niciun stres, era pasionat de avioane, fost campion European la Aeromodelism, parașutist cu acte în regulă, urmase și cursuri de pilotaj, așadar, pentru el, călătoria cu avionul era cât se poate de plăcută și de naturală. Urma ca peste o oră și 30 de minute (atât dura zborul nostru) să airplaneajungem la Roma. Avionul se umpluse și fiecare își ocupase locul de drept. În fața noastră se afla un cuplu cu un Yorkshire Terrier, un puiuț care nu schița nicio emoție. Mi-am zis că nu se poate ca un câine să fie mai breaz decât mine și am afișat repejor un zâmbet larg, în semn de destindere. Andrei mă tot asigura că nu trebuie să-mi fac nicio grijă, călătoria pe calea aerului fiind mult mai sigură decât oricare alte călătorii. Rânjind și zgâindu-mă pe gemulețul din dreapta mea, am simțit că-mi fuge pământul de sub picioare. Normal, era avionul care decola iar eu mă simțeam deja ca-ntr-o tagada care-mi tăia respirația. Un prim hop, ridicarea de la sol, o inimă-n gât, pulsul ridicat, un strop de sudoare prelingându-se pe frunte. Și, dintr-o dată, zbor lin, perdea de nori, soare zâmbitor, orașe-n zare – mici cât gămălia, întinderi de ape, câmpii, dealuri, munți și lacuri, plaje și iar orașe, coborâre, din nou norii prietenoși și-o aterizare fără cusur. O pufoșenie de călătorie! O oră și jumătate m-am ”bătut” cu Andei pe ferestruica din dreptul meu. Eram fascinată de priveliște, iar el mi-a explicat de-a fir a păr cum funcționează fiecare componentă a avionului și care este rolul ei. Normal, nu a terminat într-o oră și jumătate așa că a continuat și pe drumul de întoarcere.  Nici nu mi-am dat seama când a trecut timpul și a trebuit să coborâm.Vorba lui Woody Allen: ”În avion, timpul trece în zbor!”

Să ne amuzăm puțin cu un infotoon de pe www.brucesallan.com
Să ne amuzăm puțin cu un infotoon de pe www.brucesallan.com

 

Mă îndrăgostisem de zbor și aveam de gând să repet experiența alegându-mi destianții de vacanță care presupuneau transportul cu avionul. Și pentru că ador Europa, am ales o agenție de turism care să-mi ghideze pașii către cele mai frumoase locații, atât pe plan extern, cât și pe plan intern pentru că, dacă am ales să vizitez Europa, asta nu înseamnă că voi lăsa la o parte frumusețile României. Iar DTS Travel Agency mă va ajuta să fac alegerea corectă. Ca să fiu sinceră, îmi face cu ochiul o Veneție împresurată cu ape. Bitelul de avion îl pot comanda tot prin intermediul agenției de tursim. V-am spus deja: m-am îndrăgostit de călătoria cu avionul și am de gând să profit de-această nouă simpatie pentru zbor! A zbura zburare, din prima conjugare…!

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *