Advertoriale

Nani, nani, puișor!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 5 minute.

*despre somn… atunci și acum! Allkids

Atunci…

”Liu, liu, liu, liu, pui de domn,
Mult te leagăn și n-ai somn.
Liu, liu, liu, liu, pui de crai,
Mult te leagăn și somn n-ai.”
Cam așa-mi cânta biata bunica acum ani și ani, pe când, vorba ceea, se potcovea puricele la un picior cu nouăzeci și nouă de oca de fier și s-arunca în slava cerului de ne aducea povești. Dar eu o priveam printre gene cum cânta sau povestea și trăgea cu coada ochiului să vadă de-am adormit `au ba. Într-un final, adormea chiar ea, bunica, după ce ostenise de-atâta cântat sau citit povești. Eu o sărutam pe frunte și o ușcheam din pat. Nu ajungeam bine în dreptul ușii căci bunica se și trezea: ”Unde fugi iar, zgâtie mică? Vino înapoi că nu am terminat povestea…” Resemnată, îmi reluam locul în vârful patului și încercam să adorm. Câteodată, vorbele blajine ale bunicii reușeau să-mi îndrepte gândurile spre tărâmul visurilor dar erau și multe după amiezi în care stăteam cu ochii zgâiți pe tavan, simțind fiecare arc și golomoț inconfortabil din patul vechi al bunicii. Cred că acum, după ce-au trecut zeci de ani de la acele momente, îmi dau seama că patul era cel care îmi tulbura somnul. Poate că erau de vină și monștrii care se ascundeau sub el. Cum? Tu nu ai aflat până acum că fiecare pat are monstrul lui, care iese și-ți papă degetele

Monstrul de sub pat!
Monstrul de sub pat!

de la picioare dacă nu dormi după amiaza? Monstrul de sub patul meu era taaaare înțelegător: nu-mi păpa nici degețelele, ba chiar mă lăsa să mă dau jos din pat când bunica ațipea, în locul meu. Cred că l-am și zărit o dată, dacă nu mă-nșel. Se ițise la mine cu ochii bulbucați, cred că fusese lovit de vreun arc șugubăț, căci ți-am spus, patul avea arcurile cam… rupte. Că a fost vis, că a fost realitate, nici nu mai contează acum. Nici paturile cu arcuri rupte, nici recamierul în care mi-am dormit copilăria nu mai sunt la modă. Acum rulează paturile roz, în formă de  caleașcă, patul trăsură de sub care în vecii vecilor nu va ieși vreun monstru să înfulece copilul pentru că acolo se va afla întotdeauna un Făt-Frumos mereu pregătit să apere prințesa de orice pericol.

allkids
Pătuț Disney Princess pentru fetițe, realizat din PAL imprimat. Pătuțul în formă de trăsură și cu baldachin este visul oricărei fetițe. Baldachinul prevăzut cu luminițe completează atmosfera de basm iar luminițele pot fi folosite ca lumină de veghe. Băncuța de la capătul patului este prevăzută cu două cutii de depozitare.

Da, paturile pentru copii sunt importante și trebuie alese cu grijă și responsabilitate. Căci, mai în glumă mai în serios, somnul – în orice moment al zilei – îl face pe prichindel să crească mare și sănătos.

”Ce tresari?…Nu-i nime, nime…
Liniște și-ntunecime,
Doar zefirul, musafirul
Cel șăgalnic și pribeag
A trecut pe lângă prag…” (Șt. O. Iosif)

… și acum!

Rețeta somnului perfect

Preț: variabil și accesibil pentru toate buzunarele

Timp de preparare: depinde doar de tine! Însumează achiziția/comanda, livrarea, asamblarea și… buna dispoziție!

Îți trebuie:

–          Calculator/laptop/tabletă/telefon cu conexiune la internet;

–          Ai nevoie de site-ul Allkids;

–          Una bucată prunc dornic să aibă propriul culcuș, să nu mai fie nevoit să doarmă între mama și tata;

–          Două bucăți părinți dornici să doarmă fără pruncul lor în pat, având astfel posibilitatea să-i mai dăruiască acestuia un frățior sau o surioară;

–          Răbdare ca să alegi dintre zecile de modele de paturi transformabile sau paturi pliabile sau orice alt model de pat dorești.

Modalitate de preparare:

Se ia motivația deja existentă – că doar ești decis sută-n mie să-i iei pruncului propriul ”adăpost” – și se pune la treabă. Încingi creierul la câte grade îți permiți și treci la puricat site-ul Allkids. Da, știu, este foarte interesant și poți să te abați de la rețeta somnului perfect. Îți oferă și indicii despre cum să prepari o călătorie în siguranță dar, despre asta, vom vorbi altădată. Acum te interesează paturile pentru copii. Ai de ales dintre peste 400 de modele dar, crede-mă, orice ai alege, rețeta va avea succes. Ia-ți cât timp crezi că e necesar pentru a face alegerea perfectă. Doar tu știi ce este mai bun pentru puiul tău. După ce te-ai hotărât, umple coșul virtual și efectuează comanda. Urmează pașii de acolo, căci totul îți este explicat pe îndelete și-ți garantez că nu te vei încurca. Acum așteaptă cuminte curierul să vină cu marele colet. Între timp, aranjează cu simț de răspundere locul în care vei așeza patul. Buuuun! Din momentul în care te sună curierul să te-anunțe că patul este deja în fața ușii, rețeta este aproape gata. Se ia patul și se montează conform indicațiilor. Când totul este pregătit, se ia una bucată copil și se așează în pat. Cu ajutorul unei povești care-i este de folos patului în aducerea lui moș Ene, pruncul va avea parte de cele mai frumoase vise din câte-a avut vreodată.

Sfatul șefului: nu ține rețeta doar pentru tine ci trimite-o și celor care vor ca puiuții lor să aibă un somn perfect!

allkids
Pătuț copii CARS, realizat în totalitate din PAL imprimat. Lateralele vor ajuta copilul să treacă mai ușor de la un pat de bebeluș la unul pentru adulți. Este foarte ușor de asamblat, iar cutia conține toate componentele necesare asamblării.

Bonus: pentru o rețetă și mai gustoasă, presărați câteva note dintr-un cântec de leagăn.

 

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *