Advertoriale

Cu ochii pe reduceri

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 5 minute.

logosus1”Vine iarna, bine-mi pare, de la Kurtmann îmi iau haine!”

”Hai, lasă vrăjeala că tot cu mine o să defilezi pe stradă.” grăi zeflemitoare geaca de anul trecut.

”Să o crezi tu!” m-am răstit la ea și am așezat-o în cel mai întunecat colț din șifonier. ”Bye, byeeee!”

”Ai să regreeeeți! Tot la mine te vei întoarceeee!” urla înfundat geaca roșie care, nu că nu ar fi fost bună, dar nu mai îmi satisfăcea gusturile. Să nu crezi că nu apreciez fiecare obiect vestimentar din garderobă. Țin la lucrurile mele, dar iarna mă apucă febra cumpărăturilor și pur și simplu simt nevoia să înlocuiesc anumite haine. Acum mi-a cășunat pe biata geacă roșie. Sunt conștientă de faptul că nu o voi abandona definitiv, dar vreau ceva nou, vreau o schimbare, o prezență nouă la mine-n șifonier.

Nu ți s-a părut, chiar vorbeam cu geaca la începutul materialului. Nu, nu am nicio doagă sărită, dar îmi place să cred că fiecare vietate, fiecare lucrușor, oricât de neînsemnat ar părea, posedă un suflet. Iar în umila mea părere, hainele sunt născute din pricepere, răbdare, grijă și respect pentru frumos. Nu există haine urâte. Există haine care poate nu ți se potrivesc ție dar care mie îmi vin bine și mă avantajează.

O urmăream fascinată pe bunica mea când iarna, nu la gura sobei ci lângă calorifer, împletea ciorăpei de lână pentru nepoți. Printre acei nepoți mă număram și eu. Astfel, făceam cunoștință cu ciorapul când încă era la stadiul de ghem de lână. Priveam uimită cum prinde formă, un ochi pe față, un ochi pe dos, un rând, două rânduri, trei rânduri și tot așa până ajungeau să-mi mângâie tălpile mici de copil răsfățat. Dar bunica nu se rezuma doar la a împleti cipici de lână. Nici vorbă! În zilele cu chef de ceva mai migălos, lua croșeta din sertar, firul țeapăn de macramé și ne făcea bluzițe, gentuțe sau gulere. În acea vreme am înțeles că hainele se nasc nu doar din nevoia de a ne simți acoperiți și frumoși ci și din iubire. Acum, peste ani și ani, îmi face plăcere să regăsesc la Kurtmann, nu doar cele mai bune prețuri și cele mai noi oferte ci și dragostea pentru hainele frumoase. Recunosc, până acum nu am comandat nimic de la ei, dar mulțumită competiției BlogFriday, i-am studiat mai atent și am descoperit că, într-adevăr, hainele din outlet-ul Kurtmann par a fi de o calitate excelentă. Venind în fața clienților cu reduceri între 30 și 70% la haine purtând semnăturile Bershka, Primadonna, Pull and Bear, Tally Weijl, Terranova, Zara este imposibil să nu aibă succes. Hai să fim serioși: ce femeie nu-și dorește să se îmbrace cu bun gust? Îți spun eu: toate vor să fie… fashion. Așa că, ia un loc și hai să-ți spun ce-mi place.

Everybody line up
The show is about to start

Iarna e aici, la doi pași, după colț. Bagă timid capul pe ușă să mă spioneze cu ce mă îmbrac. Nu vreau să o păcălesc și-i arăt mândră un pulover Tally Weijl Ophta Light Grey, din acril. Are mâneci lungi, imprimeu decorativ în ton cu anotimpul în care suntem, guler înalt să ne protejeze de frig și croială simplă. Imprimeul acestui plover mă poartă cu gândul către ținuturile nordice ale lui Odin. Și iarna-mi zâmbește și dă aprobator din cap, lăudându-mi alegerea făcută. ”Îți place, bătrânico? Dar nu e tot. Mai am!”

7612955333312s

Places, the show is about to start
You have to show a look
Have a look, or give a look

 

Bătrâna iarnă, albită de milenii, cu ochii înghețați și buzele străvezii, ridică mâinile către cer. Îmi arată fulgii mari și grei care stau să ne cotropească zile sau săptămâni în șir. ”Am înțeles. Sunt pregătită.” Îi arăt căciula Tally Weijl Finn Brown, cu blăniță aplicată decorativ în față. Se asortează perfect cu un cojocel din garderoba mea. Pletele-mi vor fi protejate, creierașul încălzit și ideile bune ținute la adăpost. Și m-am gândit și la mâinile mele plăpânde și-am ales, tot de la Tally Weijl, o pereche de mănuși Sporty Brown. ”Da, da, ești o fată deșteaptă. Mare noroc ai cu magazinul Kurtmann.” îmi șoptește iarna și dă să plece.

7612955333343s

7612955394689s

Fashionista, how do you look?

Who you wearing?

”Staaaai, nu pleca! Nu ai văzut cizmele!” Se pare că m-a dat pe spate Tally Weijl pentru că încălțările alese să-mi încălzească picioarele sunt tot de la ei. ”All black”, cu blăniță sintetică și șnur decorativ în față, merg de minune cu mai toate hainele mele de iarnă. ”Da, dragă, ești o fashionistă în carne și oase. Dar acum lasă-mă să plec. Am o ninsoare de coordonat, drumuri de înzăpezit, creste de încărunțit și vreo trei-patru luni de activitate fizică intensă. Să te îmbraci bine că am trimis crivățul să-l aducă pe văr-su din Siberia. Și Stai cu ochii pe oferte. Abonează-te la newsletterul KURTMANN pentru a fi la curent cu noutățile în moda zi de zi și fii prima care află de super ofertele de Black Friday. În plus, nu uita că ai transport gratuit la toate comenzile cu produse în valoare de peste 190 lei. ”

7612955420210s

Cum le știe iarna asta pe toate! Dar are dreptate. Ne suntem datoare săîmbinăm utilul cu plăcutul, frumusețea hainelor cu funcționalitatea lor, să fim elegante dar să ne și protejăm de crivăț și de vărul său din Siberia. Eu pe 29 noiembrie, sunt cu ochii pe Kurtmann. Vrei să mi te alături?

Untitled

http://www.youtube.com/watch?v=kM79DRo_ChY

 

 

 

 

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *