Ratiune si... simtire

Arta alintului

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 1 minute.

Drumul către fericire începe cu o privire aruncată peste umăr fix în ochii celui damnat să-ți fie alături. Până când? Până când bunăvoința și focul pe care-l aprindeți vă vor lăsa să vă mistuiți pasiunea. La unii durează un an, la alții cinci, la unii 50. Dar drumul către fericirea în cuplu începe cu arta alintului. Și din umilul, dar hotărâtul meu punct de vedere, alintul ăsta detestat de unii dar folosit și îndrăgit de alții, este o cărămidă de bază în construirea relației. Sună cam dur cărămidă? Spune-i temelie, piatră de temelie dacă vrei.

Alintul sincer e dulce ca mierea luată direct din stup pe degete inocente de copil. Alintul de dimineața, când ești pe jumătate adormită și te răsfeți în brațele iubitului, este cel mai frumos mod de a-ți începe ziua cu zâmbetul pe buze. Iubirea e născută din alint. Copilul se alintă când vrea ca mama să-l dezmierde. Păcat că în ziua de azi alintul este perceput ca o formă de șantaj. Un copil alintat nu înseamnă că este răsfățat în sensul negativ al cuvântului, nu întotdeauna în schimbul unui comportament mieros el așteaptă jucăria dorită sau bomboana la care râvnea. Așa cum nu întotdeauna o iubită alintată își dorește rochii scumpe sau parfumurile x, y, z. Astea-s creații mondene, ”bălării” vândute la colțurile mass-media, latura grotescă a unei forme frumoase de exprimare.arta-alintului

Alintul nu naște parșivitate și interes. Adevăratul alint naște iubire, prețuire, mulțumirea ta și a celui de lângă tine, pasiune. ”Ești ca o mâță alintată!” Da, eu sunt mâța alintată și îmi place la nebunie. Mai ales că am lângă mine o persoană care știe că alintul este o artă.

Ce te costă să-l alinți pe cel de lângă tine (copil, prieten/ă, iubit/ă, soț/ie, mamă/tată) cu o vorbă bună sau cu un gest drăgăstos? Alintă și iubește! Alege să fii fericit!

580387_200382923449878_487470407_n

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *