De-ale vietii

Mama ei de soartă…

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

armurariuMăi madame cu coasa lungă de-un cot, te-ai săturat să rozi uscături și-ai trecut la mlădițe? Te-a slobozit Ivan din turbinca lui și-acum îți faci de cap pe unde-apuci? Ia mai stai tu potolită, trage-ți gluga pe ochi și du-te fuguța într-un concediu prelungit. Mai întâi poți să treci să le faci o vizită ălora de violează copii și femei, criminalilor cu sânge rece, celor care chiar nu merită să facă umbră Pământului. Ia-i pe toți ăștia de mânuță și, hai, valea, tuliți-o de aici, să nu vă mai văd! Mama ei de soartă… mama ei de moarte. Stai acum și râzi, ai? Ce-ai avut tu cu acești copii care abia începuseră să trăiască? Le-ai vrut tinerețea, prospețimea și agerimea minții? Te-ai folosit de-un șmecheraș cu ceva alcoolemie la bord și-o țâr de maria-n nări ca să le tai firul vieții? Și cu ce-ai făcut asta măi, moarteo? Cu coasa aia a ta veche și tocită? Mai poate unealta aia veche de când lumea să taie ceva? Mda… poate. Dar alege și tu, măi moarte hapsână și hulpavă oameni pe măsura coasei tale roasă de milenii, nu copii frumoși și talentați, cu perspective minunate pe care tu le-ai mototolit și le-ai aruncat în neant. Ai lăsat două familii distruse și-o mare de prieteni care să arunce cu pietre-n tine, vedea-te-aș moartă moarteo!

Și noi, să ne-nvățăm lecția: să trăim frumos, să trăim generos și în armonie, să lăsăm orgoliul, ego-ul și ranchiuna pe aba sâmbetei, să iubim, să mulțumim, să ne-mbrățișăm, să trăim. Că nu știm când punea moartea ochii pe noi. Și-atunci e de rău. Plăpânda Diana a-ncercat să scape de coasa-i ruginită, dar n-a fost chip. Offf, domna Angela, câtă putere trebuie să ai acum să-ți duci copila… acolo, unde-a vrut nemernica aia cu haină neagră. Cu câtă iubire și mândrie ne vorbeai despre ea, singurul tău pui, singurul tău copil. Păi e corect măi moarteo? Ce-ai făcut în seara accidentului? Te-ai legat la ochi și ți-ai extras victimele din bolul destinului? Ruleta vieții, ruleta morții. Auzi, moarteo? Ce-ar fi să te duci la dracu?

 

*condoleanțe familiilor celor doi tineri minunați: Carol Bogdan Alexandru (Rață) și Diana Evelina Cristiana. Toți colegii de la Grupul de Nutriție Ploiești (Anatecor) suntem alături de dna Angela Zilinschi în aceste momente dramatice. 

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

3 comentarii

 • mihaella

  Sa speram ca moartea se duce la divinitate…altfel duce si pe cei ce-i ia cu ea la…cel cu d…Sa ne deschidem sufletele in calm caci aceste suflete poate ca sunt mai mult decat trupuri,iar daca asa este simt durere cand cei ramasi sunt revoltati.Acum au nevoie de sprijin ca sa urce!Drumul sa le fie lin si luminos!
  PS.Mihaela nu te supara pe mine si nu ma certa.Nu-s momente usoare,dar in caz ca exista acest DINCOLO pentru ei atunci sa fie cu PACE si Lumina!

  • mihaelaistrate

   Nu ma supar si nu te cert… Erau vorbe de revolta. Stiu ca suntem pasageri prin viata asta iar trupurile ne sunt locuinte provizorii. Totusi, cand vezi tineretea retezata dintr-o data…

 • Vestea Buna

  Faptele Apostolilor 26
  15. „Cine esti, Doamne?”, am raspuns eu. Si Domnul a zis: „Eu sunt Isus pe care-L prigonesti.
  17. Te-am ales din mijlocul norodului acestuia şi din mijlocul Neamurilor la care te trimit,
  18. ca să le deschizi ochii, să se întoarcă de la întuneric la lumină, şi de sub puterea Satanei la Dumnezeu; şi să primească, prin credinţa în Mine, iertare de păcate şi moştenirea împreună cu cei sfinţiţi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *