Advertoriale

Frumusețe naturală azi, în prag de primăvară!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 7 minute.

topImage

O legendă cu mult farmec

Pe vremea când strămoșii noștri daci trăiau în deplină fericire și armonie, neștiind ce-i aceea robia și hoția, mulțumindu-se cu roadele pământului din țărișoara lor scumpă, dealurile Napocăi erau cutreierate în lung și-n lat de-o frumoasă fecioară. De îndată ce primele raze ale soarelui de dimineață îi gâdilau obrajii, Calendula, căci așa se numea frumoasa fetișcană, își îmbrăca în grabă ia lungă, își strângea în jurul capului părul bălai ce-i mângâia mijlocul, lua traista cu merinde pregătite de cu seară, și pleca zorindu-și mioarele pe culmile ce înconjoară Napoca. Nu era ochi de muritor care s-o fi cunoscut pe Calendula și să nu fi râvnit la ea. Pielea albă și moale ca spuma laptelui cerea a fi sărutată, de-o priveai în ochi cerul ți se arăta în ei, părul său era aidoma grânelor coapte din miez de vară și mirosea a flori de câmp tămăduitoare. Râvnită era Calendula de toți bărbații care-o știau, dar ea nu vroia să se însoțească cu nimeni. Și pizmuită era Calendula între celelalte femei, căci frumusețea ei părea un dar de la zei. Nu doar faptul că era nespus de frumoasă o făcea specială pe această simplă fecioară ci și harul său tămăduitor. Cine avea vreo rană sau vreo durere de orice fel, la Calendula găsea vindecarea.

403703_452471764800181_105601666_n

În scurt timp, fericirea dacilor avea să fie umbrită de cucerirea romanilor. Totul se schimbase în țărișoara lor apărată până atunci de orice cotropire. Dar nu și traiul Calendulei. În munți, aceasta continua să-și poarte cu modestie frumusețea, cutreierând înălțimile de dimineața până seara împreună cu mioarele sale. Dar ce ți-e scris în frunte ți-e pus, iar zeii au dictat soarta Calendulei care s-a îndrăgostit de frumosul Claudius, un tânăr poet roman venit pe meleagurile Daciei. Cei doi tineri se iubeau nespus, atinși se pare de săgeata unui Amor autohton. Dar dragostea lor era ferită de ochii celorlați: Claudius era un dușman al Daciei, deși singura sa armă era cea a creației. Nefericitul destin a făcut ca iubirea tinerilor să fie descoperită de dacii de la poalele munților, munți care- i ținuseră loc Calendulei de mamă, de tată, de casă. Înfuriați căci un roman a avut parte de ceea ce ei și-au dorit cu atâta ardoare, neînfricații daci au pus mâna pe arme și și-au răzbunat orgoliul omorându-i pe cei doi îndrăgostiți. Dar frumusețea și harul tămăduitor al Calendulei a dăinuit din acea zi și până acum și va continua să dăinuiască mult, mult timp de aici înainte. Din porunca zeilor, după moartea Calendulei, văile și munții din jurul Napocăi au fost acoperite cu un covor galben de flori tămăduitoare care-au fost botezate după numele frumoasei fete. Anii au trecut, iar lumea a început să-i spună gălbenea, acestei flori cu farmec, care-ți alină orice suferință. Bătrânele satelor dar și fetișcanele îi știau puterea și mergeau la cules de gălbenele în diminețile cu multă rouă. O rupeau cu grijă să nu-i frângă dintr-o dată mijlocul zvelt și o puneau în ceaiuri, în uleiuri, și-o foloseau pentru alinarea durerilor de orice fel dar mai ales pentru a se înfrumuseța. Și ce mod mai sănătos și mai natural de a deveni frumoasă puteai să folosești dacă nu farmecul gălbenelei? Povești omonime există și peste mări și țări, chiar în Africa, unde frumusețea este dictată de doi eroi la fel de valoroși ca și Calendula noastră: Arganul și Aloe Vera. Închipuiește-ți că acum, peste atâția mii de ani, există un elixir al frumuseții care îmbină forța unei trinități naturale: argan, gălbenele și aloe vera!

487926_395166723864019_1459210979_n

Sunt frumoasă și îndrăgostită de viață!   

Pare că sună ca un clișeu desprins de la o întrunire a alcoolicilor anonimi, dar îmi place, mă amuză și sunt conștientă de spusele mele: ”Mă numesc Mihaela, am 31 de ani, sunt frumoasă și îndrăgostită de viață!” Poate te întrebi unde mi-am lăsat modestia de am îndrăzneala să mă numesc frumoasă. Hai să-ți spun un secret: chiar sunt frumoasă. De fapt, toate femeile sunt frumoase, iar eu sunt femeie. Înțelegi? Încrederea în mine și faptul că am grijă de ”armele” mele folosindu-mă de cele mai bune atuuri care-mi sunt la îndemănă, mă provoacă să mă reîndrăgostesc zilnic de viață. Cred că Platon este cel mai în măsură să ne ofere o definiție a vieții, căci, cu ajutorul mentorului său, Socrate, el a descoperit adevărul despre viață: ”Platon și-a întrebat învățătorul ce este viața. Socrate i-a cerut să facă un drum în pădure și să-i aducă de acolo cea mai frumoasă floare care îi va ieși în cale. Platon a plecat de îndată, gata să-și ducă la îndeplinire sarcina. Au trecut trei zile, dar el nu și-a mai făcut apariția. Socrate a mers și el în pădure, să își caute ucenicul. În cele din urmă, l-a descoperit în mijlocul unei poienițe. Socrate l-a întrebat dacă a descoperit preafrumoasa floare, iar Platon i-a arătat-o răsărind din pământ, chiar lângă el. Învățătorul l-a întrebat de ce nu adusese floarea la casa sa, iar Platon i-a spus: ”Dacă făceam asta, s-ar fi veștejit curând. Chiar dacă nu o rup, ea va muri, mai devreme sau mai târziu. Așa că am stat în preajma ei atunci când a înflorit, iar atunci când se va ofili voi căuta o alta, la fel de frumoasă. De fapt, aceasta este a doua floare pe care am descoperit-o.” Socrate i-a spus: ”Ei bine, se pare că deja știi adevărul despre viață!” (Ucenicia lui Platon pe lângă Socrate)

Mulți spun că frumusețea e trecătoare. Eu aș zice scurt și la obiect: depinde! Depinde de cum ne îngrijim de frumusețea noastră (un dar de preț) și depinde la ce fel de frumusețe ne referim, căci cea lăuntrică o completează perfect pe cea exterioară. Vorbind despre frumusețea fizică, pentru că Farmec o numește pe Giulia Ambasador Gama Farmec Natural aș spune că prin aceasta, fiecare femeie devine ambasadorul propriei frumuseți. Suntem datoare să avem grijă de acest dar și să oferim mai departe din experiența noastră, așa cum, de peste 120 de ani, și Farmec împărtășește cu noi atâtea secrete despre tinerețe și frumusețe.

Tinerețe fără bătrânețe și viață plină de frumusețe

Sau

„Îndrăgostește-te de viață!”

Bunica iubea viața. Și se iubea pe sine. La rândul său, mama mea a moștenit de la bunica această dragoste. Pentru frumusețe. Îmi aduc aminte de mama cum stătea în fața oglinzii și-și mângâia fața cu degetele, insistând pe ridurile de pe frunte și pe cele din jurul ochilor. Eram mică, mică, cât o lingură de lemn și stăteam ghemuită în spatele ușii de la dormitor privind la mama prin crăpătura ușii. Pe noptieră am zărit cutiuța al cărei conținut avea grijă de frumusețea mamei. Nu am distins decât numele: Farmec. Îmi plăcea numele ăsta căci părea desprins din poveștile cu zâne, cu Ilene Cosânzene și Feți Frumoși și curajoși. De la mama am primit moștenirea asta: să-mi păstrez frumusețea cu farmec. Și gama Farmec Natural mă ajută. Sper că s-a înțeles: farmecul se moștenește, de aceea a dăinuit peste ani și uite-așa, va dăinui și de aici înainte! Apelând la natură pentru obținera frumuseții te vei cuceri pe tine însăți iar apoi, și ceilalți se vor lăsa cuceriți de frumusețea ta.

*articol scris pentru prima probă cu farmec din cel mai primăvăratic SuperBlog, primul pe anul 2013! 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dAaVOSSiV6A]

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *