Despre caini si preocuparile lor de zi cu zi,  Ratiune si... simtire

Tabăra Bio Camp: locul unde timpul capătă o nouă dimensiune iar iubirea şi altruismul clădesc noi destine!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 4 minute.

Când am plecat la drum înspre tabăra Bio Camp ştiam ce mă aşteaptă: patru zile de cunoaştere şi recunoaştere, patru zile în care atât eu cât şi Nosy, ajutorul meu de nădejde, aveam să redescoperim plăcerea de a-i face şi pe alţii mulţumiţi şi fericiţi, de a-i determina să se privească cu optimism, să iasă din zona de siguranţă în care mulţi dintre noi se refugiază şi să aibă curajul de a se mândri cu propria persoană.
În doar patru zile am reuşit să mă încarc pozitiv pentru mult timp de aici înainte. Am avut ocazia să întâlnesc tineri minunaţi şi foarte talentaţi, pentru care orice formă de încurajare este importantă. Mi-a făcut plăcere să o am alături pe Nosy şi, cu siguranţă, mulţi dintre cei prezenţi s-au întrebat ce caută un câine în mijlocul copiiilor? Pentru că scopul prezenţei mele în Tabăra Bio Camp a fost acela de a sprijini grupa de comunicare, am ales să prezint şi o parte a comunicării încă neexploatată foarte bine la noi în ţară: comunicarea verbală şi nonverbală cu animalele de companie şi rolul pe care acestea din urmă îl au în dezvoltarea şi socializarea copiiilor. Există numeroase studii care au demonstrat că rolul unui câine în viaţa unui copil este deosebit de benefic. Iată doar câteva dintre beneficiile deţinerii unui astfel de animal de companie: stimularea procesului de învăţare, motivarea, creşterea încrederii în sine, descoperirea altruismului, responsabilizarea de la o vârstă fragedă şi, nu în ultimul rând, înlesnirea comunicării interumane. Pentru unii pare greu de crezut cum un câine îţi poate schimba radical modul de trai. Dar acest lucru este posibil şi îmi pare bine că am avut ocazia să le arăt şi celor din tabăra Bio Camp cât de mult te poate binedispune prezenţa unui animal. Nosy nu a avut ocazia să se laude cu realizările sale anterioare, fiind ocupată să vă alinte dar şi să primească dragostea voastră atât de sinceră. Dar m-a rugat pe mine să vă spun că acum câţiva ani a participat la expoziţii chinologice de frumuseţe unde a luat titluri fruntaşe iar anul trecut a devenit vedetă filmând cu echipa Dog Actors promo-uri pentru postul TV Antena 1. Dar mai presus de toate Nosy este un companion deosebit, o prietenă de nădejde, un factor pozitiv în vieţile celor de lângă ea. Mi-ar plăcea să ştiu ce aţi învăţat zilele acestea de la Nosy, dacă a reuşit să vă transmită ceva, dacă acea comunicare din sfera nonverbalului a putut fi atinsă. Oricare ar fi feed-back-ul un lucru vreau să aflaţi: Nosy a fost fericită să fie în mijlocul vostru şi deja vă simte lipsa. Vă transmite mii de îmbrăţişări (cu toate cele patru lăbuţe!) şi doar gânduri optimiste!
Eu, Mihaela Istrate, sunt fericită că am avut ocazia să fiu alături de voi! Şi sper ca proiectul Bio Camp să continue la fel de frumos precum a început. Pe susţinerea şi implicarea mea se poate conta oricând.

*Ce este Bio Camp?
BIO Camp este un proiect care oferă şansa unui număr de 40 de copii cu vârste între 12-18 ani să se manifeste coerent în direcţia potenţialului lor. În fiecare zi adolescenţii:
– vor participa la ateliere educaţionale susţinute de profesori voluntari în domeniile: comunicare, matematică, bio-fizică, muzică, arte şi sport.
– vor participa la workshop-uri de nutriţie, stil de viaţă sănătos şi dezvoltare personală cu specialişti invitaţi surpriză.
– nu vor lipsi nici activităţile distractive specifice taberelor.
Până la finalul taberei, adolescenţii vor învăţa că este important să se hrănească sănătos, să facă mişcare în fiecare zi şi că au un potenţial unic pentru a-şi îndeplini orice şi a trăi împlinitor.

În acest an, Fundatia Life Care a organizat cea de a doua ediţie a taberei BIO Camp în perioada 7-13 ianuarie 2013, în Centrul de agrement montan ,,La Vâltoare’’, zona Bran.


Acest proiect este o iniţiativă a Fundaţiei Life Care care are ca scop susţinerea vieţii şi a potenţialului uman, în concordanţă cu motto-ul „viaţa este o călătorie spre împlinirea personală”. Fundaţia Life Care are ca scop îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei realizată prin proiecte educaţionale în rândul tinerilor, copiilor şi adulţilor care vizează: valorificarea potenţialului natural, alimentaţie sănătoasă, naturală, BIO. Activitatea fundaţiei vizează susţinerea persoanelor, în special a tinerilor şi copiilor cu potenţial şi capacităţi în diverse domenii de activitate prin identificarea, pregătirea şi promovarea acestora şi prin elaborarea de proiecte personale privitoare la îmbunătăţirea calităţii vieţii.


Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *