Ratiune si... simtire,  Uncategorized

Campionii știu că nu există scurtături până în vârf!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

De când eram de-o șchioapă urmăream cu interes competițiile sportive de anvergură și mai ales pe acelea în care participarea sportivilor români era notată în grila de programe. Fie că era vorba de tenis, natație, caiac, box, gimnastică, handbal, eram cu ochii zgâiți în ecranul TV-ului alb-negru și ponosit, invocând succesul alor noștri, sperând la bronz, argint sau aur. Recunosc, preferatele mele au fost și rămân gimnastele care, an de an, fie că au participat la campionate și olimpade locale sau europene, apoi la mondiale/Jocuri Olimpice, ne-au reprezentat de fiecare dată cu demnitate, acuratețe, pasiune și, în final cu succes! Reușita marcată cu ocazia Jocurior Olimpice 2012 m-a bucurat enorm. Nu știu dacă fetele au fost la fel de fericite ca mine, bronzul câștigat cu multă muncă, sute, mii de ore de antrenament asiduu, speranțele răsplătite doar cu locul al III-lea pe podium, poate nu au fost suficente pentru gimnastele noastre. Întotdeauna este loc de mai bine, după cum chiar ele au mărturisit, și este în natura noastră să tindem să ne autodepășim, să ne perfecționăm și să tindem către reușite din ce în ce mai înalte.
Lăsând la o parte gimnastica, ieri am urmărit-o pe sportiva de 23 de ani, Roxana Cocoș, luând argintul la haltere. I-am ținut pumnii strânși acestei tinere care a ridicat în total 256 de kilograme și nu-mi venea să cred cum o femeie are curajul să practice un sport destinat, aparent, bărbaților. Bravo, Roxana! Și nu trebuie să-l uităm nici pe tănărul Răzvan Martin care ne-a adus bronzul tot la haltere, categoria 69 de kilograme. Sunt convinsă că de Roxana și Răzvan vom auzi numai lucruri bune și de aici înainte!
Deci, după cinci zile de competiţii avem şase medalii de la dragii noștri sportivi: aur – Alin Moldoveanu (tir), argint – Alina Dumitru şi Corina Căprioriu (Judo), Roxana Cocoş (haltere), bronz – echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

Eu le mulțumesc că mi-au oferit momente în care inima mi-a luat-o la trap, adrenalina a plecat de nebună prin fecare colț al corpului, sufletul mi s-a umplut de bucurie la aflarea rezultatelor. Competița nu s-a încheiat și știu că vor mai fi surprize plăcute din partea sportivilor români! Așadar, mult succes în continuare!
”Sportul este cultivarea consecventă şi voluntară a efortului fizic intensiv.” Pierre de Coubertin

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *