De-ale vietii

Seducția – o armă la îndemâna tuturor!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

Andre Malraux spunea că “a fi iubit fără a seduce e unul din frumoasele destine ale omului.” Eu cred că iubirea fără seducție nu există! În schimb, poți să te folosești de arma seducției, fără a iubi sau a vrea să ajungi la acest sentiment. Toți ne naștem seducători. Chiar și Quasimodo a sedus-o pe Esmeralda, deși aceasta nu l-a iubit niciodată. În “Doamna și Vagabondul” (“Lady and the Tramp”) arma seducerii este o farfurie cu spaghetti care-i unește pe cei doi protagoniști pentru totdeauna. Vă mai aduceți aminte de “Casablanca”? De Rick Blaine (Humphrey Bogart) și Ilsa Lund (Ingrid Bergman) care au interpretat un extraordinar joc al seducției? Seducția este o armă la îndemâna tuturor pe care fie o mânuim instinctiv cu pricepere, fie învățăm pe parcursul vieții să ne folosim de ea, în beneficiul nostru.

Seducția – sinonimul elevat al vrăjelii?
A nu se confunda “a seduce” cu “vrăjeala” ieftină de cartier mărginaș pe care-o încearcă cu mult tupeu și stângăcie unii care-și spun bărbați. Textele de genul “Ce câine frumos! Îmi dai și mie numărul lui de telefon?” Sau “Poți să îmi împrumuți și mie telefonul? Vreau să o sun pe mama să-i zic că m-am îndrăgostit!” Ca să nu mai spun de “Sunt nou pe aici, poți să mă ajuți să ajung în casa ta?” Cine cade în plasa acestor fraze de douăzeci de bani are mari probleme cu tărtăcuța. Deci, să ne înțelegem: “a seduce” nu-i totuna cu “vrăjeala”!

Este musai ca seducția să fie constantă!
Dacă intrăm în jocul seducției trebuie să utilizăm atât exteriorul cât mai ales interiorul. Păi cum așa? Seducția este cu atât mai valoroasă și ajunge la țintă dacă ne folosim de aspectul fizic (învelișul) și de intelect (miez). Ne seducem premeditat viitorul partener stabilind o tactică de seducere pe un singur front. Folosim tancuri, bombardiere, mitraliere și baionete până când toate flancurile adverse cedează și teritoriul este cucerit! Perfect! Dar nu trebuie să ne oprim aici. Focul luptei trebuie să ardă mocnit, uneori să se reaprindă ca o vâlvătaie. Mai arunci o grenadă, mai asediezi un ventricul sau un atriu pe la inimioară, mai seduci câțiva neuroni și vreo două sinapse. Seducția trebuie să fie constantă și să meargă direct în sufletul și-n mintea partenerului.

Seducția este „must have-ul” acestei veri! Cel puțin pentru mine. Mi-am sedus iubitul propunându-i două ture în Munții Făgăraș, pe Moldoveanu și Negoiu! Asta e un fel de seducție pe termen lung, acoperă cel puțin vreo cinci-șase zile 🙂 Iar el nu s-a lăsat mai prejos și m-a sedus cu o invitație la Maratonul 7500 în Munții Bucegi, pe la sfârșitul lui iulie. Noi mereu găsim cu ce să ne seducem, în mod constant. Pentru a te folosi de această armă, trebuie să-l cunoști binișor pe cel de lângă tine, și să păstrezi mereu vâlvătaia aprinsă!

*Articolul participa la concursul Love Debates organizat de Danone Cremosso: www.lovedebates.ro (săptămâna a treia a concursului, și cea mai seducatoare de până acum!)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wxMeu34o_jQ]

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *