Ratiune si... simtire

Vis în vis

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

Am avut cel mai ciudat vis din ultima perioadă:

Se făcea că o mare de noapte adâncă mă înconjura, privându-mă de dreptul de a-mi zări până și degetele de la mâini. Un întuneric dens mă făcea să scâncesc involuntar în așternuturile primitoare. Și nu de plăcere, ci prevestind teroarea ce avea să urmeze. Întunericul a făcut loc unei plăpânde lumini cenușii. Un bec atârnând dintr-un tavan ros de mucegai mă privea cu îndoială. Lumina, deși difuză, îmi sfredelea fără milă retina. Mă aflam într-o încăpere peticită cu gresie și faianță albă, roase de vreme.

sursă foto: abstract.desktopnexus.com
sursă foto: abstract.desktopnexus.com

Într-un colț, o cadă mâncată de rugină, din care se ridicau delicat aburi, semn că o baie fierbinte mă aștepta. M-am simțit împinsă înspre colțul unde se afla cada. O mână nevăzută, brutală, mă mâna de la spate. Ghearele ei mi se înfigeau in carne. Mă durea, dar nu puteam să țip. M-am gândit că apa fierbinte îmi va alina durerea. Am intrat ușor în cadă. O auzeam pe mama cum îmi șoptea: “Încetuuul, cu-nceeetuuuul, se fabrică oteeeetuuuul…!”

Așa îmi cânta când intram încet, încet în apa fierbinte, copil fiind. Vocea mamei îmi răsuna obsesiv în urechi. Apoi, liniște. Apa caldă mă strângea ca un laț, mă sufocă, era ca o clisă din care nu mai puteam ieși. Am închis ochii. “Vis în vis”, mi-am spus. Și m-am trezit in poiana mea preferată, cu câinele alături printre flori, gâze și miros de brad. Un zgomot ascuțit m-a făcut să ies din peisajul verde. Am deschis ochii. Beznă totală. Clisa fierbinte încă mă îmbrățisa. Dinspre tavan se auzeau zgomote ciudate. Ridic ochii. Sfori aproape invizibile coborau înspre mine. De fapt, eram deja conectată la ele și mâini dibace le manevrau în timp ce eu, cu simțurile amorțite, am început să mă mișc fără voia mea. Gândurile erau ale mele dar mișcările nu-mi aparțineau. Apoi, am vrut să fug, să rup sforile și să-mi urlu gândurile. Nu am putut.

M-am trezit din coșmar. Lumina. Liniște. Andrei. Nosy. Eu. Acasă. Siguranță.

(sursă foto deschidere: https://www.atarlife.com)

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

2 comentarii

  • Alin Curcudel

    Mama omida sunt eu. De fapt ai visat VIATA în esența ei. Ești conectat la „aparate”, alții decid cum vei juca pe scena vieții, însă tu te-ai trezit din coșmarul vieții si ai văzut cine te iubește. Felicitări pentru articole. Superb blogul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *