Uncategorized

Mereu la zi cu ajutorul Edimax

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

Lucrez in presa de aproape sapte ani de zile si imi place sa fiu la curent cu ce se intampla atat in domeniul care ma preocupa, chinologia, cat si in viata socio-politico-culturala a Romaniei. Acasa si la birou lucrurile sunt asezate in favoarea mea, beneficiind de internet la orice ora din zi si din noapte. Dar daca sunt nevoita sa plec in vreo deplasare din tara, pentru a realiza un interviu sau pentru a lua parte la vreun eveniment chinologic, internetul devine o problema. Cei care iau parte la expoziţii sau la concursuri ar fi încântaţi să vadă fotografiile de pe podium publicate imediat fie pe site-ul revistei (www.dogmagazin.ro) fie pe paginile de socializare sau forumurile de specialitate.

Nu am fost pusa pana acum in situatia delicata de a nu putea furniza o informatie in timp util. De aceea salut proba cu numarul 21 a competitiei SuperBlog 2011 si ma inclin in fata Edimax pentru ca altfel nu as fi aflat de routerul nano BR-6258n, ideal pentru calatorii dar si pentru acasa. Ba chiar o sa-l achizitionez pentru a il folosi mai ales in deplasari. Cred ca la dimensiunile pe care le are incape chiar si-n geanta de umar.

Unul dintre visele mele este sa ajung la Yukon Quest. Yukon Quest este o cursa de atelaje trase de caini care se desfasoara anual in februarie, de la Whitehorse (Yukon) la Fairbanks (Alaska) in anii cu numar impar si in sens invers, adica de la Fairbanks la Whitehorse, in anii cu numar par. Cursa urmareste drumul istoric din 1890 al Goanei dupa aur si ruta de langa raul Yukon folosita pentru livrarea corespondentei, acoperind 1643 de km. Tare mi-ar placea sa iau parte la cursa fie si numai in calitate de reprezentat mass-media. Nu as avea probleme in a transmite stiri calde tocmai datorita routerului BR-6258n care, pe langa designul modern si forma de dimensiuni imi ofera flexibilitate, pentru ca-l pot utiliza atat ca router cat si ca adaptor wireless. Dispune de port WAN dar si de port LAN! Nu trebuie decat sa-i fac conexiunile si tot ce surpind pe smartphone in timpul cursei, voi da mai departe intr-un moment de respiro. „Nu te uita ca e mic, pentru ca vei fi uimita cat de rapid este”, mi-a spus un coleg de la IT. Edimax BR-6258n este in conformitate cu standardele IEEE 802.11b/g/n. Transmisia de date wireless poate ajunge la 150 Mbps si mareste de trei ori aria de acoperire in comparatie cu routerele 802.11g/b.

Iata o mostra din ce as posta pe site-ul revistei cu ajutorul routerului BR-6258n (dintr-o situatie reala, pe langa „visul Yukon”):

„Vreau să fiu… aproape de câini!

Dragostea pentru câini poate sta la baza carierei tale (IV)

Iată-ne ajunşi la partea a patra a acestui subiect foarte util şi interesant pentru cei care vor să-şi găsească un „job” în domeniul chinologiei. Pentru că sezonul rece şi-a revendicat drepturile şi s-a instalat şi la noi în ţară, cred că este cel mai potrivit să continuăm subiectul prezentând o pasiune care, uşor uşor a luat aspectul unei meserii. Este vorba de „mushing”. Acest termen se referă, de fapt, la sportul în sine văzut şi ca metodă de transport cu ajutorul câinilor, care include atelaje. Mushing-ul este raportat la cursele de atelaje, skijoring şi pulka, „weight pulling”. Etimologic, termenul „mushing” îşi are originea în cuvântul francez „marche” („mers”). Mushing-ul poate fi o activitate utilitară, recreativă sau competitivă. Ca disciplină sportivă, este practicat la nivel mondial, dar cu precădere în America de Nord şi în nordul Europei. Competiţii sportive care mizează pe prezenţa şi pe competenţele musherilor sunt organizate anual de către Federaţia Internaţională a Sporturilor cu Atelaje (IFSS) şi de Asociaţia Internaţională a Curselor de Atelaje Canine (ISDRA). Deşi mushing-ul este văzut, în primul rând, ca un sport strâns legat mai ales de cursele de sănii, datorită unor pasionaţi ai sporturilor de iarnă, a căpătat şi o tentă distractivă, fiind văzut ca o formă de relaxare în aer liber alături de prieteni (câini şi oameni) şi familie. De asemenea, să nu-i uităm pe cei care au dezvoltat mushing-ul utilitar, folosit mai ales pentru transportarea lemnului, uneori pentru livrarea scrisorilor în zone îndepărtate. În unele locuri, câinii au fost înlocuiţi cu snowmobile dar există şi zone inaccesibile pe unde tot săniile cu câini reuşesc să treacă de aproape orice obstacol.” (continuarea in revista „Dog Magazin”, nr. 109, decembrie 2011-ianuarie 2012)


Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *