Despre caini si preocuparile lor de zi cu zi

Viata este mai frumoasa cu prietenii tai!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

De aproape 11 ani exista "Dog Magazin", singura revista dedicata iubitorilor de caini din Romania. Si de sase ani de zile ma ocup de editarea ei lunara... si nu numai. In momentul in care te atasezi de o persoana, de un obiect, de un loc, cand prinzi drag de activitatea pe care o intreprinzi ai careia i te dedici din tot sufletul, atunci existenta ta capata alta dimensiune.

Vorbind strict din punctul meu de vedere, iubesc ceea ce fac şi îmi doresc ca produsul pe care-l lansez pe piaţa luna de luna sa ajunga la cat mai multi iubitori de animale de companie.

Într-o societate in care subiectele politico – economice dar si stirile mondene cu tenta scandaloasa au luat amploare, se simte nevoia de destindere si de relaxare cu ajutorul emisiunilor sau publicatiilor “de nisa”, in genul celor de divertisment, socio – culturale sau axate pe diverse hobby-uri. Astfel, privita ca o pasiune de ani de zile, cresterea animalelor de companie a devenit de-a lungul timpului un subiect indragit de majoritatea categoriilor de varsta dar slab dezbatut si promovat, atat in presa scrisa cat si la TV sau online. Pe langa emisiunile de profil difuzate de posturile Discovery si Animal Planet, mass media din Romania se bucura de prezenta emisiunii Arca lui Noe difuzata pe postul national TVR 1. Alte emisiuni televizate despre animale de companie au fost “Pet Zone” si “Dog Show” ale dlui Gabriel Cocu, difuzate pe posturile PrimaTv si NationalTv. Una dintre cele mai cunoscute si longevive emisiuni ramane “Prieteni fara cuvinte”, difuzata la radio EuropaFM si moderata de dl. medic veterinar Liviu Harbuz.Iar singura publicatie chinologica este "Dog Magazin".

Ne este cunoscut tuturor faptul ca, in ultimii ani, accesarea internetului a luat amploare atat in randul tinerilor cat si in in randul celor trecuti de adolescenta. Astfel, in urma unui studiu realizat de eResearch Corp, pentru 91% dintre persoanele intervievate, accesarea internetului reprezinta o obisnuinta zilnica iar peste 70% au declarat ca acceseaza internetul atat in scopuri personale cat si profesionale. In cazul a 71% dintre internauti, timpul petrecut pe internet este estimat la peste 3 ore zilnic. Oferta bogata de informatii, utilizarea facila, interactiunea cu prietenii se disting ca motive principale de utilizare frecventa a internetului. Mixul de media cel mai des mentionat ca sfiind preferat ramane “TV + INTERNET”!

Prin intermediul internetului am ales si eu sa promovez revista Dog Magazin. Prin site-ul propriu dar si tintind catre un ajutor primit de la oamenii strict interesati de domeniul chinologic: site-urile sau blogurile crescatorilor de caini de rasa, ale asociatiilor chinologice, ale medicilor veterinari, ale instructorilor canini.

Nu este vorba de vreo publicitate platita, totul fiind la nivel de barter, sau schimb pe schimb: de bannere, de link-uri, materiale scrise de chinologii care ne promoveaza, la randul lor, mai departe, prin propriile canale media. Mai nou, vom fi promovati de un studio a carui activitate consta strict in fotografierea animalelor. Iar la baza acestei promovari va sta un concurs intitulat: "Arata-ne cat de mult iti iubesti cainele!" Concurentii trimit fotografii cu ei si cu prietenii lor, cainii, urmand ca luna de luna, cele mai bune fotografii sa primeasca drept cadou o sedinta foto profesionala! Studioul ne promoveaza prin mijloacele de care dispune (site, facebook, amplasare banner in studio, vanzare de reviste in magazinul propriu) urmand ca el sa fie recomandat cititorilor singurei reviste cu profil chinologic din Romania.

Daca tot vorbim de promovat "afaceri" prin intermediul revistei canisele isi pot face cunoscute exemplarele valoroase, cele mai scumpe reclame fiind cele de o pagina A4 (500 lei) iar cele mai ieftine reclamele de 1/32 A4 (17 lei).

A promova si a mentine pe linia de plutire o publicatie de nisa, inseamna o buna colaborare cu partenerii care au acelasi tel, in cazul de fata, dragostea pentru caini.

Imi pare rau ca si pentru aceasta etapa, cea cu numarul 20 din competitia SuperBlog 2011, trebuie sa respect un minimum de cuvinte, pentru ca as scrie zeci de pagini despre subiectul Dog Magazin. Dar poate voi avea ocazia intr-o etapa viitoare.

Show must go on!

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *