Ratiune si... simtire

Impresia/constatarea/aberatia/concluzia zilei…

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

… puteti sa o numiti cum doriti. M-am hotarat ca la sfarsitul fiecarei zile sa impartasesc cu voi concluziile mele. Fie ca-s legate de munca, de evenimentele de prin presa, de persoanele cu care intru in contact…  Poate facem si-un „brain storming”, un fel de sezatoare on-line interculturala si invatam unul de altul cate ceva 🙂 Buuuun. Asadar si prin urmare, pe ziua de azi am tras linie si constat: trebuie sa profitam la maximum de fiecare moment care ne este dat sa-l traim. De ce spun asta? De dimineata, cand am deschis PC-ul sa vad ce s-a mai intamplat prin lumea asta mare, am aflat ca actorul Andy Whitfield (cine a vazut Spartacus Blood and Sand stie despre ce vorbesc) a incetat din viata la varsta de 39 de ani, dupa o lupta sustinuta timp de 18 luni impotriva cancerului. Tanar, frumos, ambitios, fost model, un bun actor si cu o cariera ce se anunta cel putin infloritoare, sot, tata si prieten exemplar… Andy s-a dus.  Anul trecut, se stingea, Lavinia Steer (chinolog de succes, actrita si regizor de teatru, mama deosebita…). Din ce in ce mai multi tineri mor rapusi de cancer. Si asta m-a pus pe ganduri… asta m-a facut sa constientizez ca fiecare clipa este pretioasa, m-a determinat sa ma uit mai bine la persoanele care ma inconjoara, la persoanele care-mi sunt dragi (chiar daca unele sunt plecate departe), la sora, la iubit, la parinti, la colegi si prieteni… In fiecare zi invat cate ceva. Azi mi-am propus sa invat sa apreciez viata, cu bune si cu rele. Imi place sa traiesc si sa fac ce imi place! Imi place sa ajut, dar trebuie sa invat si sa ma ajut ca sa pot sa-mi dezvolt altruismul.

Ce este viata?  „Viaţa este un lac intins in care lumea se reflecta in pure imagini incremenite.” (Simone de Beauvoir, „Toti oamenii sunt muritori”). Seneca spunea ca „esentiala este intrebuintarea vietii, nu durata sa.”

Cu totii trecem prin clipe grele si, uneori, ne este atat de greu fie sa o luam de la capat, in alt loc, alaturi de alti oameni, fie sa depasim momentul de cumpana si sa ne redresam, sa o apucam intr-o directie constructiva. Mai ales in acele momente trebuie sa constientizam ca inca suntem norocosi ca beneficiem de darul care-l reprezinta viata si ca trebuie sa ne folosim de el in favoarea noastra, sa ne „reparam”, sa ne vindecam, sa ne bucuram de fiecare clipa…

Maine… alta impresie/constatare/aberatie/concluzie… Pana atunci … viata… „o combinaţie secretă/Din părţi mai bune şi mai rele,/Un scurt răgaz pe o planetă,/În zborul omului spre stele.” (definiţie epigramatica de Corneliu Berbente)

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *